Волен Сидеров. Архив: Булфото
fallback

Въпреки очакванията, че днес парламентът ще включи в дневния си ред разглеждането на трите декларации, предложени от ГЕРБ, БСП и „Атака” за кризата в Украйна и референдума в Крим, такава точка не беше приета.
Заради това лидерът на националистите Волен Сидеров поиска промяна в дневния ред.

Oще по темата
"Аз съм силно загрижен по повод политиката на щрауса, която виждам в лицето на Народното събрание и политическите сили. Такъв важен въпрос не може да бъде отминаван и ние да си крием главата в пясъка”, заяви той.
 
По думите обаче стана ясно, че политическите сили ще се съберат неофициално и ще изготвят една обща декларация, за да избегнат споровете в пленарна зала. Според Сидеров обаче информацията по тази тема започва да прилича на криеница.

"Не можем да разберем за кога е насрочена срещата на върха в Брюксел за Украйна, наложително е Пламен Орешарски да дойде на изслушване и да каже каква ще бъде позицията и поведението на българската делегация. Ние искаме вето на санкциите, които биха били предложени в Брюксел”, заяви още националистът. Според него щетите за България биха били милиони или милиарди.

Преди Сидеров съпартиецът му Десислав Чуколов подчерта, че тази сутрин в сутрешните блокове на телевизиите и в медиите се е появила информация, че парламентът ще разгледа темата за Украйна.

"Г-н председател, вкарайте тази точка, за да може Народното събрание да излезе с позиция и България всъщност да си има позиция какво става в Украйна, а не да оставяме тази важна задача в ръцете на министър Кристиан Вигенин", призова Чуколов шефа на парламента Михаил Миков.
 
В отговор Миков обеща да си помисли, но все пак напомни, че програмата на парламента се приема не в сутрешните блокове, а в Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Анонимен

преди 10 години

И в Украйна протеста започна от честни хора против олигархията и корупцията както Волен се бори у нас, И както болен има златен прьст и *** на руската енергийна мафия. Атака смекчава тона кьм Мейдана виждам Нова опорна точка

70

Анонимен

преди 10 години

г-ж. Алексива докога така ще се снишим и да плащаме най скьпия газ по братски Икономически най угодно е да не сме под нечий ботуш. А то си има цена.

69

Мартина Алексиева

преди 10 години

Би трябвало и другите да са така загрижени както Сидеров, защото едни такива евентуални санкции срещу Русия, само биха ни смъкнали до под минимума, на който сме заседнали.... Тук, става въпрос за интереси, нашите интереси са засегнати, нашата икономика, не на друга държава.

fallback