Снимка: Булфото
fallback

Главният секретар на МВР при управлението на ГЕРБ Калин Георгиев отрече да е отменял полицейска спецоперация в Лясковец през 2012 г.

Това стана ясно от официална негова позиция, прочетена в предаването „Животът и други неща” .

В становището, Георгиев отказва да прави оценка "на хора, които носят отговорност, така както я е носил и той” и изказва съболезнования на близките на загиналия полицай Емил Шарков.

Както Dnes.bg писа от прокуратурата съобщиха, че още през 2012 г. във Велико Търново е отправено искане за задължително настаняване в лечебно заведение на Петко Савов. Мотивите са постъпилите множество жалби от негови съседи.

На 15 март 2012 г. е била планирана специализирана операция с участието на Специализирания отряд за борба с тероризма и Института по психология на МВР за задържането му, но поради разпореждане на главния секретар на МВР акцията не е била реализирана.

Oще по темата

В същото време в Плевен Цветан Цветанов още веднъж обясни, че професионалната подготовка за провеждането на операцията в Лясковец е била изключително слаба.

Един загинал полицай, трима - ранени, което означава сериозен дефицит в организационен план, посочи той. Според него е било "абсолютно неуместно използването в този час по този начин на специализирания отряд за борба с тероризма - това е висше непрофесионално - некомпетентност". Според Цветанов операцията може и да е нарушила Закона , ако е започната преди 6.00 часа. 

Той бе категоричен, че главният секретар на МВР на момента трябва да си подаде оставката, защото той е човекът, който е разпоредил операцията, пише БТА. А това, което носи като политическа отговорност вицепремиерът Йовчев е, че успя да уволни истинските професионалисти в системата на МВР, заяви още бившиятвътрешен министър.

Той изрази убеденост, че сегашното професионално и политическо ръководство имало много провали, затова винаги обвинявало предишното ръководство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

безпартиен

преди 10 години

Като видях резултата от тази акция и съвсем бързо осъзнах,че колкото и да го наричат Тиквун ББ е направо гении пред днешните управници!Както е казал крал Шака -некадърният генерал е убиец за своите воиници.Крал Шака е зулуски крал управлявал през 19 век.По техните ръце има кръв-кръвта на пребитите пред парламента студенти и погрешно изпратените срещу куршумите полицаи.В БСП какви ли са критериите за ръководител????????

28

888

преди 10 години

Говорите си вие за К.Георгиев ,ама акцията си е пълен провал от където и да го погледнеш. Невероятна, некадтрност и глупост от страна на гл. сек. Ако имаше с какво да разсъждава и да мисли човека,щяха да измислят 10 начина да го изкарат от къщи на вън,без да излагат на опасност някого.

27

БЪЛГАРИН

преди 10 години

АБЕ КАЛИНЧО КАТО СТЕ ТАКИВА СПЕЦОВЕ И МЪЖКАРИ ЩО НЕ МУ ПРИБРАХТЕ НЕЗАКОННОТО ОРЪЖИЕ НА ТОЗИ ПСИХОПАТ ? ТИ ЦВЪК И ТИКВУН СТЕ ДОЛНИ СТРАХЛИВИ ПЛЪХОВЕ !

fallback