Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкритикува БСП, че уж новият им Избирателен кодекс, е почти същият като стария, приет от миналия парламент.

"Искат да угодят на ДПС, за да могат пак да си идват туристи. А иначе всичките им обещания и това, което и ние искахме, и даже затова се върнахме в парламента – да направят Избирателен кодекс, който действително и неправителствените организации, и толкова много хора искаха да го има, те се отказаха, виждате, и от преференции, и от мажоритарните гласове. Всъщност губи се време за нещо, което на практика не е ново", категоричен бе той.

По думите му ГЕРБ ще обяви кандидатите си за евродепутати след конгреса на Европейската народна партия в Дъблин на 6 март.

Още по темата
Засега добре вървели в номинациите по местни структури настоящият евродепутат Владимир Уручев и бившият министър, отговарящ за еврофондовете - Томислав Дончев.

"Аз не им се меся, да могат да ги подредят, хем да оценят старите евродепутати, които са били, хем ако има нови", каза той.

На въпрос за политическото номадство и роенето в парламентарната му група Борисов отвърна, че ГЕРБ са голяма партия – ковачница на кадри.

"Даваме на много партии, които не могат да си ги подготвят, увеличаваме им капацитета. Повтарям - ние сме голяма партия можем да им даваме още много и пак да ни останат достатъчно. Не ме тревожи това. Важни са ми кметовете и това, което те правят, защото всъщност то е пряко за доброто на хората. Това ми е важно", настоя той, цитиран от "Фокус".

Лидерът на ГЕРБ прогнозира още, че колкото повече напрежението нараства в България, толкова по-тежки ще са последиците за хората.

"Виждате в Украйна докъде доведоха държавата", обърна се той към журналистите в Оряхово, където бившият премиер дойде, за да разгледа новооткритата спортна зала в града, построена с пари, отпуснати от правителството на ГЕРБ.

"Като ходя в подобни градчета, виждам колко са износени. Енергийната ефективност можеше оттук да почне, защото това не само намалява разходите, а променя и облика на града. И инфраструктурата, и всичко останало. Така че, за съжаление, маса пари се харчат за неща, които не донасят никаква принадена стойност, а всъщност, за да има някакъв просперитет, трябва да се гради", прозря Борисов.

Той обеща, че при следващ мандат на ГЕРБ, ще бъдат отделени средства, за да се асфалтират улиците в Оряхово.

"Просто сега е в безобразно състояние", отчете той. На въпрос какво му е пречело да отдели пари преди, Борисов отговори: "Защото правихме "Тракия", "Люлин", "Дунав мост", толкова пари имаше. Но сега - задължително. Знаете, че аз като ви обещая нещо, докато не си го направя, не спирам".

По думите му настоящият кабинет "Орешарски" е заделил 500 млн. лева "да ги откраднат и затова им трябва да сменят и шефа на Сметната палата, за да няма кой да ги контролира", заключи Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase