Снимка: Bulgaria On Air
fallback

„Задължително е украинският президент Виктор Янукович да се оттегли и след това да бъде съден в Хага“, каза в ефира на Bulgaria On Air бившият външен министър Соломон Паси.

Според него не е ясно дали Украйна ще се задържи като единна държава.“Това е много сложна страна, която е раздвоена. Близо една трета от населението й е руско, друга голяма част е католическо и прополско. Киев дълго време е била столица на Русия и е наивно да мислим, че тази дълбока връзка между двете държави може да бъде разкъсана“, посочи още Паси и добави, че основният проблем пред Украйна е, че самият народ е раздвоен.

 „Брюксел държа тази държава твърде дълго във фризера и когато се сети да я извади оттам, връзката между Украйна и Русия вече беше много трудна за прекъсване. В момента положението на руския президент Владимир Путин също е доста сложно. Причината е, че той не може да си позволи да подкрепя едновременно двама диктатори. Говоря и за режима в Сирия. Международната общност няма да позволи такова поведение, макар и още да не е мобилизиран механизмът Русия – НАТО“, допълни Соломон Паси.

Според него в момента Европа няма обща външна политика, а що се отнася до Украйна, стъпките, които ще бъдат предприети, се свеждат само до ембарго и декларации. „По този начин не се прави външна политика. В крайна сметка трябва да е ясно, че ако Русия и Европа се разберат, това ще сложи край на конфликта в Украйна. Докато Путин не вземе решение, размириците няма да спрат“, каза още бившият външен министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

105

казак

преди 10 години

гпаси видяхте ли бандеровцити спречупени кръстове.знаете ли какво е участието на бандеровци в растрела на 20000 евреи в бабий яр.сега наследниците им командват на майдана.вие като гарга знаете да грачите НВАТО.отидете на бабий яр и там грачете нато. вашите деди бащи ще станат и ще изиграят нестинарско хоро за ваше удоволствие .

104

АЗ

преди 10 години

Ега ти нахалството.Човек,дето влязъл в оградено място/т.е. чужда собственост/ и се хвали с този "подвиг",дето не можа да проумее,че ако народът сега е беден/и духовно и финансово/,той/С.Паси/ е един от виновниците-тръгнал да дава акъл кой къде да бъде съден.Моля!!!

103

CCCP

преди 10 години

Колкото съдиха Тодор Живков в Хага толкова и сега Яанукович

fallback