снимка: Bulgaria On Air

Вероятността за предсрочни парламентарни избори става все по-нищожна, а значението на евровота е силно преувеличено, коментира в сутрешния блок на телевизия Bulgaria On Air политологът Росен Стоянов.

„На изборите през май няма да има победители. Това, че една политическа сила ще има с няколко евродепутати повече, не я прави победител. Проблемът е, че ние пак ще си гласуваме като балканци. Никой не представя адекватна визия за позициите на България в общността, занимаваме се с вътрешни партийни дрязги и ще дадем вота си спрямо техния изход“, обясни още Стоянов.

По думите му лявото пространство не е собственост само на една партия. "Няма нищо лошо няколко формации да защитават лявата идея и в този ред на мисли АБВ може да изненада много хора“, коментира анализаторът.

Относно бившия шеф на НАП Красимир Стефанов, който напусна редиците на ГЕРБ и реши да стане не зависими депутат, политологът коментира, че това не е било изненадващо решение.

„Стефанов не беше интересен като народен представител. Излизането му от ГЕРБ стана толкова внезапно, колкото и влизането му в партията. Редно е обаче вместо да става независим, да напусне и Народното събрание, за да може друг от ГЕРБ да дойде на негово място, все пак е бил избран именно от листата на ГЕРБ. От друга страна, е съвсем в реда на нещата, след като се появи АБВ, да има и реципрочна реакция и от редиците на партията на Бойко Борисов“, обясни още Росен Стоянов.

По думите му ГЕРБ трябва да остане лидерска формация и да бъде все по-консолидирана. Според него не е изненадващо, че Цветан Цветанов остана заместник на Борисов, защото в този момент трябва да се показва сила и единство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase