Снимка: БТА
fallback

България и Турция постигнаха договорка, която решава проблемите на превозвачите по границата.

След 6-часови преговори в Анкара в понеделник вечер по проблемите с квотите за превозвачите транспортните министри на България и Турция договориха увеличаването на броя разрешителни, съобщи пред bTV българският транспортен министър Данаил Папазов.

По думите му двете страни са се разбрали да се върви към пълна либерализация на разрешителните режими, както и да бъде написана напълно нова спогодба. Действащата в момента е от 1977 г. и е изключително остаряла.

Oще по темата

Министър Папазов съобщи, че с турския му колега Лютви Елван са се разбрали в първата седмица на март експерти на двете администрации да започнат изработването на новата спогодба. Тя трябва да бъде готова до края на месеца, а след процедурите по приемането й в двете държави да бъде подписана до края на април и да влезе в сила.

"До въвеждането на новата спогодба двете администрации се задължиха да оказват абсолютно пълно съдействие, което да облекчава транспортните услуги между двете страни”, увери Данаил Папазов.

Както е известно преди седмица българските превозвачи спряха движението на камиони през граничните пунктове Капитан Андреево и Лесово, след като Турция отмени на 30 януари разрешителните за транзит.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Petko

преди 10 години

Razbixa im monopola na petko angelov

18

Pimk

преди 10 години

Pimk i petko angelov kakvo shte praviat sega

17

иван

преди 10 години

Троловете да го духат

fallback