Томислав Дончев. Снимка: архив, БулФото

Депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев се надява да не го изберат за зам.-председател на днешния конгрес на партията.

Дончев обясни как през годините името му било спрягано за различни постове, на които в крайна сметка не бил назначен.

„Аз си колекционирам неправилни прогнози, свързани с мен и най-вече с различни постове. В колекцията ми има вече вицепремиер, министър-председател, президент. Искам да си сложа още един несбъднал се пост в колекцията”, каза той в предаването “Събуди се“ по Нова телевизия.

Още по темата

Името на Дончев се спряга освен за зам.-председателско място в партията, и за водач на евролистата на ГЕРБ.

За това обаче няма взето решение, каза депутатът.

„Аз, разбира се, съм универсален войник. Бих могъл да се сражавам и съм се сражавал на различни фронтове – и български, и брюкселски. Живея с убеждението, че мога да бъде полезен тук”, коментира той.

На въпрос, дали очаква функциите на Цветан Цветанов в ГЕРБ да бъдат намалени, Томислав Дончев отговори, че Цветанов има дълъг опит и огромна заслуга от гледна точка на изграждането на апарата на партията.

"Освен това има много постижения с изборни резултати в предишни години. Не виждам към момента повод за дълбок анализ или коментар, свързан с ограничаване на правомощията му”, добави депутатът.

ПП ГЕРБ провежда днес отчетно-изборно събрание. На събитието ще присъстват над 250 гости от България и чужбина и около 1110 делегати от цялата страна.

На форума ще бъдат гласувани промени в устава на партията и ще бъдат избрани ръководни органи на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase