Снимка: архив, Булфото

Бившият МВР шеф Румен Петков обвини прокуратурата и МВР, че докато се занимават с Делян Пеевски и Цветан Цветанов, са загърбили задълженията си.

Пред Нова тв той намекна за разкрито тежко убийство през последните няколко месеца и призова ръководството на държавното обвинение и на вътрешното министерство да предприемат съответните мерки по задържането на извършител и евентуален поръчител.

"Ако има разкрито такова тежко убийство и те не задържат извършителя и евентуалния поръчител, или ги оставят да избягат, или ги оставят да се избият помежду си, или да убият друг човек. Ако е имало такъв случай, то и Цацаров, и вътрешният министър не са за там", категоричен бе Петков.

Той обаче отказа да сподели дали убийството е отскоро и дали е на известен в обществото човек. Отказа да коментира и дали има политически фигури, които имат изгода да бъдат покрити поръчителят и извършителят на това убийство.

"Като говоря, че има евентуален поръчител, сигурно убитият не е небезизвестна фигура. Те да излязат и да кажат – имаме такъв случай, нямаме такъв случай, но да излязат днес. Докато се занимават с Делян Пеевски, с тоя и с оня, да вземат да си гледат служебните задължения", призова ги Петков.

На пореден въпрос за кое убийство става въпрос, той отвърна: "За кого става въпрос не знам!".

Румен Петков коментира също и мерките на управляващите срещу битовата престъпност в малките населени места, като заяви, че по негово мнение изпращането на жандармерия в селата няма да реши проблемите.

"Като видя много камери да отразяват МВР и се сещам за периода на Цветанов. Моето дълбоко убеждение е, че това не е решението, защото те отиват и ще си тръгнат. Грабежи и убийства е имало и ще има, но когато прилагаш видимо ограничена във времето мярка, но не предприемаш стратегически действия – няма как да постигнеш резултат", категоричен бе бившият МВР шеф.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase