Цветан Цветанов. Снимка: архив, Булфото
fallback

"Общи приказки" - това са обсъждали Цветан Цветанов, Сотир Цацаров и Делян Пеевски на срещата в кабинета му в МВР, обяви пред Нова тв бившият вътрешен министър от кабинета на ГЕРБ.

На въпрос защо Цацаров и Пеевски заедно са влезли в кабинета му, Цветанов отговори: "Нещата, които сме говорили, са били общи, защото двамата влязоха заедно в моя кабинет. Двамата дойдоха на тази среща, но разговорите, които водихме вътре, бяха неформални", допълни той.

Цветанов бе категоричен, че не помни за какво точно са си говорили с Пеевски, но допълни, че депутатът от ДПС интерпретира по-добре от него разговора им.

"Аз не смятам, че сме имали някакви отношения с него, че да бъдат замразявани, нито ми е бил някакъв личен приятел, нито ми е бил някакъв семеен приятел", уточни той и си спомни, че  5-6-7 пъти се бил виждал с него, когато все още бил вътрешен министър.

"Мога да гарантирам, че никога по никакъв повод не съм оказвал подобен натиск", за който се твърди в интервюто на Делян Пеевски, в което той признава за срещата с Цветанов, но допълва, че на нея Цветанов е оказвал натиск за осигуряване на медиен комфорт за мафиотски босове като Киро Японеца и Йоско, както и настоявал прокурор Ася Петрова, която работеше по делото "Килърите", да бъде назначена за заместник на Сотир Цацаров.

"Смятате ли, че ще го моля за услуги, за хора, за които се твърди, че са босове на организирана престъпност, при положение че нито ги познавам, нито някога съм се срещал с тях, така, че в тази посока твърденията на Пеевски са абсолютно неверни", настоя Цветанов.

Бившият МВР шеф отхвърли и твърденията да е оказвал натиск за назначението на Ася Петрова като заместничка на обвинител №1, но пък я похвали като много добър професионалист, тъй като делата, по които работела били с 98% успеваемост.

Той категорично отрече и твърденията, че е бил закрилян от медиите на Делян Пеевски и допълни: "В момента държавата се управлява от олигархия, организирана престъпност и задкулисие, водено от Станишев и Делян Пеевски", каза той и попита: "Министърът на вътрешните работи как е назначен? Писанчев как е назначен? Пак на такова задкулисие, назначение на Делян Пеевски", отговори си Цветан Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ отрече да е имало сделка при избора на главния прокурор Сотир Цацаров.

"Аз не участвам в сделки, единственото което съм правил до този момент, а и ще продължа да правя оттук нататък, е да работя за държавата и да защитавам тези професионалисти, които работеха и работят в системата на МВР", заключи Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

169

Единотмногото

преди 10 години

Абе хора ... защо ви е толкова къса паметта ... не си ли спомнате, че никой не знаеше за този Пеевски преди майка му да стане известна. как така стана медиен магнат и милионер ... ка се поствят в схемата скандалите в тотто ... знаета ли че математически и нъвъзможно две поредни сидмици да излязът 6 еднакви числа ... защо все гледаме резултотите а те причините за тях ...не за тотото говоря в момаета ... Пров беше ББ кат каза лош материал в Канада ...

168

стоян

преди 10 години

пълни глупости са това. Пеевски много иска да очерни Цецо, ама по този начин сам си показа, че той е мутра

167

Анонимен

преди 10 години

някой вярва ли на мутрата пеефски. Този *** даже не се показва по ТВ, и изведнъж обявявя някакви пълни тъпотевини. Няма ли по сериозни проблеми в България?

fallback