Бойко Борисов Снимка: архив, БТА
fallback

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сложи край на спекулациите, че еврокомисарят ни Кристалина Георгиева ще е водач на листата за евродепутати на ГЕРБ.

„Кристалина Георгиева никога не е обсъждана за водач на листата, това са спекулации, тя е добър еврокомисар и мисля, че може да изкара още един мандат”, настоя той.

Кой ще бъде водачът на листата обаче не стана ясно, защото лидерът на ГЕРБ заяви лаконично, че има време да отговори на въпроса.

„Ще ви кажем кой ще е, има време, даже съм си пуснал социология, за да видим как стоим, добре стоим”, заяви експремиерът.

Въпреки че тази сутрин заместникът му Цветан Цветанов кръсти днешната специализирана полицейска операция във връзка с предприетите мерки за противодействие на битовата престъпност „Безпомощност“, Борисов похвали властта за нея.

„Когато и да се направят такива операции, когато и да се подпомогнат хората е добре, дали е случайно, че е днес или не, за хората е добре”, коментира той, преди да започнат дебатите по внесения от неговите депутати вот на недоверие към правителството за провал в сферата на сигурността.

Относно това искане той призна, че в крайна сметка целта е не само да се свали правителството, което едва ли ще се случи, а и да се чуят дебатите, да се изнесат данни.

БСП и ДПС са партиите, които подкрепят кабинета, а „Атака” също обяви, че няма да подкрепи искането на ГЕРБ, така че резултатът от вота е предварително ясен, защото партията на Борисов няма достатъчен брой депутати, за да свали Орешарски от власт.

„Подкрепа не очакваме, ние сме сами срещу тях. Достатъчно добре са подготвени колегите, за да стане дебатът в залата”, коментира все пак Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

тъп

преди 10 години

Някой може ли да ми каже тези хрантутници в момента, които сме командировали в ЕП и сме им платили по милион евро на калпак за заплати плюс два пъти по толкова командировъчни и др. разходи какво смислено за нас са направили?Щот да си купувам торбичка със себестойност от 0,5 ст. на цена от 50 и европейска крушка по 7 лв. не го смятам за смислено.А гледам и в Актата бяха активни да не говорим, че сега искат и прахосмукачката да забранят щото - ми и те не знаят ама тъй.

81

аз

преди 10 години

Искам Боце да ме представлява в ЕС. Ако не друго из Брюксел непрекъснато ще се чува за поредното мачле или за това как той е дал пари за това и онова. Пък и щат не щат дебелобузестите бюрократи ще им се наложи и български да научат, че да могат да му коментират изказванията

80

До evgeni1234

преди 10 години

До evgeni1234Не се "включва в контакта" , а се включва отзад... В панделата го чакат, за да го включат и после да забравят да го изключат...

fallback