Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сложи край на спекулациите, че еврокомисарят ни Кристалина Георгиева ще е водач на листата за евродепутати на ГЕРБ.

„Кристалина Георгиева никога не е обсъждана за водач на листата, това са спекулации, тя е добър еврокомисар и мисля, че може да изкара още един мандат”, настоя той.

Кой ще бъде водачът на листата обаче не стана ясно, защото лидерът на ГЕРБ заяви лаконично, че има време да отговори на въпроса.

„Ще ви кажем кой ще е, има време, даже съм си пуснал социология, за да видим как стоим, добре стоим”, заяви експремиерът.

Въпреки че тази сутрин заместникът му Цветан Цветанов кръсти днешната специализирана полицейска операция във връзка с предприетите мерки за противодействие на битовата престъпност „Безпомощност“, Борисов похвали властта за нея.

„Когато и да се направят такива операции, когато и да се подпомогнат хората е добре, дали е случайно, че е днес или не, за хората е добре”, коментира той, преди да започнат дебатите по внесения от неговите депутати вот на недоверие към правителството за провал в сферата на сигурността.

Относно това искане той призна, че в крайна сметка целта е не само да се свали правителството, което едва ли ще се случи, а и да се чуят дебатите, да се изнесат данни.

БСП и ДПС са партиите, които подкрепят кабинета, а „Атака” също обяви, че няма да подкрепи искането на ГЕРБ, така че резултатът от вота е предварително ясен, защото партията на Борисов няма достатъчен брой депутати, за да свали Орешарски от власт.

„Подкрепа не очакваме, ние сме сами срещу тях. Достатъчно добре са подготвени колегите, за да стане дебатът в залата”, коментира все пак Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase