Снимка: БТА, архив

Партиите от Реформаторския блок подкрепиха инициирането на референдум за изборната реформа, за което призова президентът Росен Плевнелиев.

Преди два дни интелектуалци и общественици учредиха Инициативен комитет за събиране на подписи в подкрепа на предложението на държавния глава.

Представители на комитета се срещнаха днес с Кънев, който увери, че застава зад тях.

Още по темата
„Вярваме, че това е пътят, по който българското общество преминава от протест към референдум и истинска реформа на политическата система“, каза той.

Кънев отбеляза, че партиите от Реформаторския блок подкрепят електронното гласуване и имат своите позиции по задължителността на гласуването.

Твърдо сме за мажоритарен елемент и за възможността на хората да гласуват за личности и да правят избор, каза той.

Лидерът на ДСБ призова партиите от обединението, както и гражданският съвет и всички симпатизанти, да се включат активно в подписката.

Александър Кьосев като представител на инициативния комитет посочи, че проблемът с отнемането на гласа на суверена е централен и той не може да не получи отпор. Той допълни, че трябва да се мобилизира гражданското общество в подкрепа на един референдум, който да покаже как да изглежда начинът на гласуване.

Събирането на подписи започва официално днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase