Волен Сидеров. Архив: Булфото
fallback

Ако правителството продължи политиката на ГЕРБ по АЕЦ "Белене", ще изгубим арбитражното дело в Париж. Това заяви пред БНР лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Партията предлага да се отмени решение на парламента от 2012 г. за прекратяване изграждането на АЕЦ "Белене", днес в парламента като точка първа беше входирано искането на “Атака” за рестарт на проекта, което обаче беше оттеглено от Сидеров.

Oще по темата

Оттеглянето на предложението тази сутрин от пленарна зала било технически въпрос, поясни атакистът.

"То е внесено ноември и ние имаме допълнение и корекция по темата. Нашата решителност по въпроса за "Белене" остава", допълни Сидеров, като се надява аргументите им да въздействат на парламентарните групи.

Според него спирането на проекта е ход, продиктуван на ГЕРБ по геополитически причини от външни сили, и не носи ползи на страната ни, а нанася щети.

"Подхващането на темата за АЕЦ "Белене" не е предизборно, ние не сме изоставяли тази тема, ние бяхме най-силните поддръжници за референдума", категоричен Бе Сидеров. Според него по време на референдума е имало много спекулации, които са объркали мисленето на хората и на това той отдава ниската активност.

Той обясни, че проектът на руската страна няма конкуренция и ще струва около 4 млрд. лв., а срокът за построяването е бил 5 години и 1-2 месеца.

"Явно е, че тук не е до технологиите, въпросът е геополитически и лобистки, защото Турция и Румъния строят ядрени централи, те нямат изгода България да има такава мощност, Гърция също няма изгода", обясни Сидеров.

На въпрос кой ще подкрепи тяхното предложение за рестарат на "Белене" Сидеров смята, че това предстои да се види, когато предложението влезе в пленарна зала. "Надявам се на разумен подход от страна на парламентарните групи, не на партизанска съпротива и нападки заради спорта", коментира той.

Националистът обясни, че турската страна търси наши специалисти по ядрена енергетика по повод строителството на новите си ядрени мощности. Лидерът на "Атака" предупреди, че ако правителството не започне спешни преговори за удължаване живота на 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй", то през 2019 година ще останем без ядрени мощности. "Ей така ще минат годините в шеги, закачки, изборни страсти", допълни той.

Относно проверките на ЕРП-тата Волен Сидеров каза, че прокуратурата трябва да отговори. "В някои случаи тя е светкавично бърза, що се отнася до моя милост, ще ми се да е такава и по тези случаи", уточни Сидеров.

За скандала на летище Варна, атакистът каза, че до момента не е викан в прокуратурата на разпит.

"На 22 януари аз свалих своя имунитет, в този срок няма нищо нито за мен, нито за колегите ми", уточни той.

По повод новопоявилите се партии, Сидеров коментира, че ако те нямат идеология, са просто поредните кандидати за партийни субсидии.

"Не мога да схвана какъв е този напън всеки новопоявил се политик да се пише десен, като проблемите в България са леви: безработица, социална несправедливост, липса на защита труда на работника.", допълни той.

"Трябва да имаш идеология, аз съм изграждал идеологията на "Атака" години наред, зад гърба ми са ми книгите, статиите, работил съм по тези теми. Зад речите трябва да стои ясна идеология.", убеден е депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

102

Атака поне отстоява и до днес българските интереси!

101

"Нито правителството на Герб, нито сега управляващите нямат волята да построят АЕЦ Белене..."

100

ДРЪЖТЕ СЕ АТАКИСТИ... трябва да си възстановим държавата!!! "То е внесено ноември и ние имаме допълнение и корекция по темата. Нашата решителност по въпроса за "Белене" остава", допълни Сидеров. За разлика от другите партии той не е предал народа си, отстоява и до днес Българските интереси.

fallback