Лютви Местан Снимка: БТА
fallback

Кавалерът на задкусилието е Бойко Борисов, а президентът Росен Плевнелиев се опитва да отклони вниманието от скандала заради срещата на лидера на ГЕРБ с Бисер Миланов-Петното с инициативата си за референдум, смята председателят на ДПС Лютви Местан.

Преди дни изтече информация, че Борисов е платил 12 000 лв. и обещал още половин милион на Бисер Миланов-Петното, за да дискредитира Николай Бареков, а самият експремиер определи това като компромат.

Oще по темата
„Темата за задкулисието фокусира вниманието на обществото през последните месеци, тя е в основата и на протестите. Подкрепящите правителството партии сме на светло. На този фон няма как да бъде подминат един скандал, свързан със среща на Петното и Бойко Борисов и няма никакво значение кой на кого се е обадил пръв, важното е, че има подобна абсурдна кореспонденция и среща”, заяви днес от парламентарната трибуна Местан.

Според него тази среща е продължение на сериала „Банкя, Кокинов, тефтерчето на Златанов, Мишо Бирата”.

„Това е истинското задкулисие в България днес. Актуалната тема е не Бисеров, а един друг Бисер без „ов”, казва се Петното, Петното прояви задкулисието, Петното уличи задкулисието, а днес още по-важен е въпросът защо президентът подмина този важен заговор за демокрацията и отклони темата с правото на българските граждани за референдум”, коментира Местан.

Той настоя да има позиция на ГЕРБ и на ЕНП относно скандала с Петното, както и че очаква становището и на Реформаторите, които също са част от ЕНП, като допусна, че те мълчат, защото знаят, че „ако се прегънат с оцапан, ще се оцапат и те”.

В отговор Цвета Караянчева от ГЕРБ настоя, че с такива изказвания отново се подменя дневният ред на обществото.

„За Петното може най-добре да говори премиерът Пламен Орешарски, защото дълго време Петното ходеше при него на срещи”, не остана длъжна тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

140

Погнусен

преди 10 години

Много е дребен в акъла и нискостоящ на стълбицата за да е "кавалер на задкулисието".

139

Анонимен

преди 10 години

MESTANE 4UDQ SE ALLAX DONOSNICITE KYDE GI PRA6TA A GRE6NIKO DYRTI.MISLQ,4E TAM ALLAX NAMQ DA TE VZEME NA SLUJBA A 6TE GORI6 V ADA S GEQ I ZLODEQ

138

Анонимен

преди 10 години

I TAQ GAD KATO GO VIDQ MI SE DOPOVRY6TA.IZ4EZNI BE ***

fallback