Снимка: Bulgaria On Air

Думите на Сергей Станишев, че е възможно съставяне на обща листа с АБВ точно ден след като определи подобно действие като „шизофренно”, е показателно, че ръководството на БСП и частност  нейният лидер, преживяват тежко това, че могат да загубят властови позиции, заяви в ефира на Bulgaria On Air социологът и преподавател Андрей Бунджулов. Той допълни, че това опасение е толкова тежко, че превръща в негови заложници избирателите на БСП.

„Това капсулиране в този измислен свят на врагове, на задкулисни заговори за сваляне на властта, на параноя  скрива една голяма реалност пред очите ни, а именно огромна загуба на доверие вътре на привържениците  и изобщо на избирателите на статуковото”, коментира Бунджулов.

Социологът подчерта, че с призива за единство Станишев брани собствената си кариера. „Думата „единство” има магическо значение за по-възрастните избиратели. Така ги настройваш към себе си. Интересно е, че от една страна  използват призива за единство, от друга страна - го подриват”, коментира Бунджулов.

Той заяви още, че риториката на типа „всички са лоши”, не е типична само за лидера на БСП. Подобни изказвания са от миналото десетилетие на миналия век, коментира социологът. 

„Сега трябва да има полемика по същество. Хората искат нещо по-различно от полюсното противопоставяне. Търсят друга алтернатива от тази, в която се въртим,  не подслушвания, параноя, компромати и т.н.”, заяви още Бунджулов.

По-рано днес Сергей Станишев  протегна ръка към Първанов и АБВ и покани членовете на движението за разговор вътре в БСП за единна листа на левицата. 

"Никой и нищо не може да бъде над БСП и над България", каза в специално изявление лидерът на социалистите. Той допълни, че е изслушал внимателно тезите на инициаторите на разделението на левицата, но не е чул нито един аргумент, който да прави различията между БСП и АБВ непреодолими. 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase