Снимка: Булфото, архив
fallback

Намерени са резерви в рамките на бюджета на военното министерство за увеличаване на заплатите на цивилните служители в армията, както и в структурите на пряко подчинение на министъра, които не прилагат Закона за администрацията и Закона за държавния служител.

Това е заявил военният министър  Ангел Найденов се срещна днес с представители на ръководствата на Федерацията на независимите синдикати от отбраната "Българска армия" и Националния синдикат "Отбрана", съобщиха от пресцентъра на МО.

Ведомството е разработило вече проект на постановление на Министерския съвет за увеличаване на минималната работна заплата в страната, което ще засегне над 7000 служители.

Минималните размери на основната месечна заплата ще се увеличат средно с около 15 процента в зависимост от заеманата длъжност, а ръстът на максималните размери ще бъде около 3 процента в зависимост от заеманата длъжност.

За промените на заплатите ще бъдат необходими около 2,5 млн. лева, които ще бъдат осигурени от бюджета на ведомството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 10 години

А 7 милиона да гледат

24

срам

преди 10 години

Наистина , голяма излагация , почти гавра с тези хорица за някакви си 10-15 лв. А се изписаха какви ли не суперлативи ЗА ГОЛЕМИ увеличения , само дето военните ни завидяха, типично по български , напук на техните големи заплати.

23

Той

преди 10 години

И накрая , това е един PR на Найденов и неговата възлюбена кокошка Мая, чист популизъм преди избори.

fallback