Волен Сидеров. Снимка Архив: Булфото

Полицията и прокуратурата бездействат по въпроса за повторната окупация на Ректората на Софийския университет, смята лидерът на "Атака" Волен Сидеров, се казва в прессъобщение, изпратено от партията му.

"Аз обвинявам прокуратурата и полицията в съдействие и съучастие на престъпници. Престъпленията на лицата, които в момента са окупирали Софийския университет, са следните: хулиганство, нарушение на обществения ред, самоуправство, включително престъпление срещу държавата", смята Сидеров.

Той пита прокуратурата, главния прокурор, градския прокурор на София и районна прокуратура защо не са се  самосезирали вече трето денонощие и не реагират. Той припомня как прокуратурата е действала светкавично срещу него, а сега, трето денонощие, не се предприема нищо.

Още по темата
Лидерът на националистите подчертава, че тази псевдотолерантност към нарушители на обществения ред ще доведе страната ни до анархия и хаос.

Сидеров пита и Йовчев защо полицията не се е намесила до момента. Според националиста има престъпление - „хулиганство, нарушен обществен ред, самоуправство, изгонили са охраната“.

"Окупаторите са извършили насилие над охранители. Единия от тях са го заключили. Всичко това до момента трябваше да бъде санкционирано от МВР и от прокуратурата. Тяхното бездействие всъщност е съучастие към тези престъпления”, се казва в позицията на Сидеров.

Според него още петък вечерта въпросните окупатори е трябвало моментално да бъдат задържани и вече да се води досъдебно производство.

„В случая полицията бездейства и това е поредният повод да поискаме оставката на министър Цветлин Йовчев, който продължава по един абсолютно антидържавнически начин да толерира престъпни действия и хулиганство в центъра на София“, добавя още лидерът на националистите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase