Георги Първанов смята, че Сергей Станишев води БСП в грешна посока.Снимка: Булфото, архив
fallback

Заявката на Георги Първанов за участие на неговия проект АБВ на изборите за евродепутати е поредното разделение в БСП, коментира социологът Юрий Асланов.

„Това не се случва за първи път. Зад това вътрешнопартийно противоборство не стои идеен спор. Няма сблъсък на идеи. Става дума за една претенция на бившия лидер Георги Първанов към настоящия лидер Сергей Станишев заради това, че по думите на Първанов Станишев води партията в грешна посока и че по негово разбиране, ако се смени лидерът, всичко ще се оправи“, коментира той по БНР.

Oще по темата
Той смята, че не може да се говори за истерия, но в същото време и процентите на доверие към левицата няма да се увеличат.

„Винаги в подобни случаи електоралната подкрепа за партии, които се разцепват по този начин, е намалявала. И сега се очаква да се случи така, макар и да не е напълно сигурно“, заяви Асланов.

Социологът все пак уточни, че и възможност, въпреки че не е голяма, от скандалите да се мобилизират допълнително поддръжниците на БСП, които да приемат тази атака като предизвикателство.

Според него мълчанието на социалистите се дължи на факта, че голяма част от хората в БСП се опитват да не вредят с публично говорене и се надяват да се изглади този конфликт или да се прекрати.

„Идеите никога не са представяли да бъдат в сила в БСП и те ръководят партията. Интересите засягат само малко хора. Повечето хора в БСП нямат преки интереси в политиката и не очакват материални придобивки от това“, добави той.

На този етап ГЕРБ печели доста от кавгите в БСП, но това всъщност няма да повиши подкрепата за тях. Сега надеждата им се възражда за победа, на практика те печелят от случващото се в лявото, смята още Асланов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

CVETA

преди 10 години

Ако бях с леви убеждения,във всички случаи,щях да подкрепя Първанов,отколкото този наглец Станишев.Трудно ми е вече да го гледам,камо ли да го слушам.Лъже и маже и ни прави на балъци.

41

Анонимен

преди 10 години

Много добре си спомням симпатиите между Гоце и Буда, докато двамата разполагаха с някаква власт. В момента симпатиите са се превърнали в поредния плиткоумен план за заграбване на власт и пари.

40

Мартина

преди 10 години

Много секси мъж..кажете на М, че Жечка се подиграва с него и доверието му..и без това вербува моя мъж, но той обича мен

fallback