Снимка: архив, БулФото
fallback

Летище „Божурище” е било заменено за 106 новопостроени апартамента и ателиета. Това стана ясно на заседание на Временната анкетна комисия за проверка и установяване на всички обстоятелства около сделката за продажбата на летище „Божурище” през 2005 г., както и процедурата по обявяване на летището за паметник на културата през 2008 г. и 2010 г.

Председателят на временната комисия Петър Мутафчиев от левицата представи информация от Министерството на отбраната.

Oще по темата
Пистата за излитане и кацане е била оценена при продажбата на летището на малко повече от 750 000 лв.

По договор за замяна от 6 юли 2007 г. между областния управител на София и „Индустриален парк София”, Министерството на отбраната придобива 106 апартамента и ателиета, от които 79 в София и 27 в Пловдив, предаде "Фокус".

Имотите са построени в периода 2005 - 2007 година. Ремонт и обзавеждане са били извършени на всички имоти в Пловдив, в София 18 са напълно обзаведени, пет частично.

До 2008 г. имотите не са имали определено предназначение. Има заповеди на министъра от 2008 г., с които за имотите е определено предназначение „служебни”, което определя настаняване за ръководни кадри. 

Това предназначение е запазено и досега за 27 имота в София и за два в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Emo

преди 10 години

Боурище я подготви и проведе сделката Свинята - министър Николай Свинаров от НДСВ - това защо ни го спестява автора на материала. по същия начин продада и военното поделение където е мол Ситняково за 14-15 млн. лв., от самолетите Пилатус гушна 22 млн. евро, а неговия приятел Август Мичев, назначен от него за главен мениджър на министерството на отбраната го хванаха в присвояване на 750 000 долара. И още десетки корупционни сделки, сваляне от въоръжение на МиГ-23 с неизтекъл ресурс и т.н.

7

Анонимен

преди 10 години

Цяла авиационна писта оценена на около 400 000 евро!?!?!?!?!?!?!? ДАЛАВЕРА,ДАЛАВЕРА,МАЙКО НА БИЗНЕСА И ПРОГРЕСА/само за някои в държавата ни/.Този оценител да не е завършил образованието си в Руанда или Буркина Фасо бре??Че, това е цена за изпълнение на един километър калпава магистрала,а ТУК говорим за техническо съоръжение-АВИАЦИОННА ПИСТА с всичките му екстри!!После,ЗАЩО БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ СА БЕДНИ??От ПОДАРЪЦИ БРАТЯ,ОТ ПОДАРЪЦИ!!!

6

Анонимен

преди 10 години

Не е проблем, че е продадено за 106 жилища, а че е далеч-далеч под пазарната им цена. И най-лошото, че е очевадно...Абсолютно беззаконие, привилегированост, но и търпимост от страна на избирателя, което се корени в липсата на образование.

fallback