Снимка: БТА, архив

"Категорично заявяваме, че ГЕРБ не е част от Реформаторския блок, коалиционни преговори с тях не водим и няма да водим”, се чете в позиция на реформаторите по повод коментари в последните дни, че двете партии са близо до съюз.

В изявлението се посочва, че Реформаторският блок “е общност на демократи и реформатори като съюз на граждани, организации и пет партии, които винаги са се борели срещу олигархията и завладяването на България от мафията”.

Още по темата

Не отговаря на истината информацията, че той обединява и други политически формации, посочиха реформаторите.

Според тях слуховете за съюз с ГЕРБ е атака, която идва чрез "един политически клонинг като овцата Доли, създаден за мръсни поръчки".

"През годините е обслужвал и Първанов, и Борисов, и Яне Янев. Днес продължава да го прави, с пари с неясен произход, които публиката свързва с ДПС и Пеевски. Преди само две години, той противопоставяше града на селото, днес прави обратното... Това надали е политическа шизофрения, просто инструкциите са сменени”, смятат от Реформаторския блок.

Оттам са категорични, че днешното управление се страхува от потенциала на демократите.

"Страхуват се, защото виждат нещо ново и различно - съюз на граждани и политици. Страхуват се от енергията и потенциала ни да променим живота на обикновените българи за добро”, се чете още в позицията на Реформаторския блок.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase