Ген. Атанас Атанасов. Снимка: архив, Булфото

Тъмносиният ген. Атанас Атанасов обяви, че сблъсъкът между доскорошните червени съратници - лидeра на БСП Сергей Станишев и лидера на АБВ Георги Първанов, е лишаването от порции на някои обръчи от фирми около бившия президент.

"Защо Първанов и групата скочиха на властта, защо скочиха на партийното ръководство – това е важният въпрос в случая. Аз тук определям нещата на базата на един философски постулат – че в крайна сметка политиката е концентриран израз на икономиката. И ще ви обясня този постулат в конкретния случай с изразните средства на един много известен български философ – Ахмед Доган. Става въпрос в случая, че някои обръчи от фирми около Георги Първанов са лишени от порции при конкретното сегашно управление и оттам идва целият сблъсък", настоя той.

Атанасов тук даде пример с енергийния бос Богомил Манчев и ДПС депутата Христо Бисеров, които по думите му изгорели именно заради този сблъсък.

Още по темата
"Срещу Манчев има образувани дела и той беше изваден от този бизнес (енергийния – бел. ред.), защото днешните управляващи решиха, че други хора трябва да се занимават с тази работи, после видяхме, че тук дойде Уестингхаус", каза той.

Генералът бе категоричен, че големият проблем в България и в коалицията, която управлява държавата, е именно в това, че Ахмед Доган и сараите му диктуват порциите.

"Има много сериозни кръгове в БСП, които са засегнати, които са изритани, които са недеволни и от икономическата политика, и основно от кадровата политика, която се води. Те са недоволни от това, че основни кадрови назначения и в държавата, и в икономиката на България, се диктуват от Сараите", аргументира се той.

Според Атанас Атанасов управляващите, ръководството на БСП и Сергей Станишев, с всички средства са събирали информация за партийния противник, в лицето на ГЕРБ.

"Забелязва се напоследък възстановяване на определени практики от времето на Никола Филчев", коментира той очаквания запис между Бойко Борисов, Георги Първанов и Румен Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase