георги Кадиев. Снимка: архив Булфото
fallback

Най-голямата опасност за БСП е в нея да останат само доволните. Това обясни депутатът от БС Георги Кадиев, който е известен като вечната опозиция в левицата.

Oще по темата

„Ако има някаква опасност за БСП, в момента тя не е да се разцепи Първановисти и Станишевисти. Опасността е да се разцепи на доволни и недоволни, и недоволните да си тръгнат. И тогава тя да стане партия от доволните. Това е истинската опасност. Това означава смъртта на БСП”, заяви Кадиев пред Нова телевизия. Той направи този коментар по повод „размразяването” на проекта на президента в периода 2002-2012 Георги Първанов АБВ. Тази седмица той официално обяви, че движението му ще се яви с отделна листа на евроизборите.

По негови думи всяка една партия и държава, дори компания, се движи от недоволните, защото те искат и се стремят към промяна.

„Недоволните имат сили да си тръгнат, но аз ги призовавам да не го правят. Точно в този момент БСП има нужда от недоволните повече отколкото доволните”, заяви Кадиев.

По негови думи не може да напуснеш една партия, когато си се скарал с някого. Георги Кадиев коментира и възродилата се идея за АБВ. „Не знам какво се случва в главата на Първанов, нито защо сега реши да го направи. Според мен нервите му са стигнали до краен предел. Преценил е, че не може да постигне нещо повече вътре в БСП. В БСП има много недоволни, това е ясно”, добави той.

Кадиев прогнозира, че в партия БСП ще настъпи промяна, когато всички започнат да работят за това във вътрешнополитически план. Той беше категоричен, че левицата не е лидерска партия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен 20А дано, само да побързат, че ми писна да ги гледам.

31

Шишо

преди 10 години

Каква е тая фамилия КАДИЕВ.

30

Анонимен

преди 10 години

Измислени битки.Там всички са доволни. Тройната коалиция дава на всички, които са поискали. Нали не им пипат личните "спестявания". Те са неприкосновени, докато властта е у "правилните хора". Това корупция, това манипулации, това пенсии, това безработица...всичко е добре, щом не се бърка в банковите им сметки. Законите за тях не важат. Не се и чуват какви глупости говорят. Наглост без граници. И за всичко Борисов им е виновен.:)Много къс преход, бе.:)Не. Не е смешно.

fallback