георги Кадиев. Снимка: архив Булфото

Най-голямата опасност за БСП е в нея да останат само доволните. Това обясни депутатът от БС Георги Кадиев, който е известен като вечната опозиция в левицата.

Още по темата

„Ако има някаква опасност за БСП, в момента тя не е да се разцепи Първановисти и Станишевисти. Опасността е да се разцепи на доволни и недоволни, и недоволните да си тръгнат. И тогава тя да стане партия от доволните. Това е истинската опасност. Това означава смъртта на БСП”, заяви Кадиев пред Нова телевизия. Той направи този коментар по повод „размразяването” на проекта на президента в периода 2002-2012 Георги Първанов АБВ. Тази седмица той официално обяви, че движението му ще се яви с отделна листа на евроизборите.

По негови думи всяка една партия и държава, дори компания, се движи от недоволните, защото те искат и се стремят към промяна.

„Недоволните имат сили да си тръгнат, но аз ги призовавам да не го правят. Точно в този момент БСП има нужда от недоволните повече отколкото доволните”, заяви Кадиев.

По негови думи не може да напуснеш една партия, когато си се скарал с някого. Георги Кадиев коментира и възродилата се идея за АБВ. „Не знам какво се случва в главата на Първанов, нито защо сега реши да го направи. Според мен нервите му са стигнали до краен предел. Преценил е, че не може да постигне нещо повече вътре в БСП. В БСП има много недоволни, това е ясно”, добави той.

Кадиев прогнозира, че в партия БСП ще настъпи промяна, когато всички започнат да работят за това във вътрешнополитически план. Той беше категоричен, че левицата не е лидерска партия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase