Ахмед Башев. Снимка: архив, Булфото

„ДПС не извива на никого ръцете”, заяви пред bTV депутатът от ДПС Ахмед Башев.

Според него щом една партия не е спечелила 121 депутатски места на изборите, тя трябва да се съобразява с партньора си.

По думите му не е грешка липсата на коалиционно споразумение между ДПС и БСП, тъй като двете партии са се обединили около програмата на правителството.

По думите му ДПС ще настоява за свалянето на имунитета на Волен Сидеров, както и на всеки друг, ако главният прокурор поиска това.

Принципната позиция на партията била да гласува винаги за отнемане на имунитет на когото и да било, включително и за депутати от ДПС, щом главният прокурор е поискал това.

Аз смятам, че Сидеров ще прояви разбиране и той сам ще се откаже от своя имунитет, прогнозира Башев. 

Алтернативната листа на АБВ за евровота, която ще се оглавява от Ивайло Калфин, е проблем не само за БСП, а и за България, смята Башев. 

За съжаление, времето, в което живеем - на разделение и на омраза, това не беше необходимо. Тази инициатива обслужва и ГЕРБ, и Реформаторския блок. Самият Борисов приветства такава инициатива. Това е много специална коалиция според нас, коментира депутатът от ДПС.

Той категорично отрече слуховете, че синът му ще бъде назначен в ДАНС в опорочен конкурс.

Башев заяви, че нито има такъв обявен конкурс, нито синът му имал намерение да се занимава с това.

Депутатът уточни, че младежът управлява туристически бизнес в Огняново. Завършил е стопанско управление и учи магистратура „Национална сигурност”, но още няма необходимото образование, за да работи в ДАНС.

Още по темата
Малцинствата ще бъдат интегрирани, включително и в държавните структури. "Това изрично е залегнало в програмата на Пламен Орешарски". Така Башев обясни свое изказване пред избиратели, в което заявява, че „скоро шефът на полицията в Рибново ще бъде помак, а скоро и в ДАНС ще заработят помаци - това ви го обещаваме и ще го реализираме".

Башев намекна, че и в полицейската школа в Симеоново, и в ДАНС, и в комисиите за назначаване на държавни длъжности имало дискриминация спрямо българските граждани от малцинствата.

Башев обаче поясни, че хора от малцинствата трябва да заемат определени постове само ако са квалифицирани и спечелят конкурс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase