Снимка: БТА
fallback

Имунитетът не е проблем и никога не е бил, обяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров по повод скандала на летище Варна.

Попитан ще даде ли имунитета си, Сидеров каза, че в близките дни ще реши.

Националистът заяви на специално свикана пресконференция в централата на "Атака", че не вижда защо искат той да се извини на френското посолство.

Oще по темата

"По-скоро френското посолство, трябва да ми се извини", подчерта той. По думите му когато той защитава българското достойнство пред чужденците, е лошо.

"Политиците ни са свикнали да васалстват. Политиците, Външното министерство не реагират, когато обиждат българите. Когато аз защитавам българското достойнство това е хулиганство", добави Сидеров.

Според него в самолета френска гражданка е отправила обидни забележки към него и към значката с логото на партия "Атака" на ревера му. Сидеров й направил забележка, а пък тя му отвърнала, че "българите са прости и не заслужават да са в ЕС". Той посочи, че чрез стюардесата е разбрал името на жената и допълни, че по никакъв начин не е станало ясно, че Стефани Дюмортие е дипломат.

Днес той си позволи да прочете и свидетелските показания по скандала на летище Варна. На въпрос дали има разрешение да ги чете, той заяви: "Това е част от искането, внесено в Народното събрание. То е публично. Имам право да изнасям тази информация. Имам право на достъп до класифицирана информация".

На въпрос има ли чувство, че управляващите партии не застават за гърба му, Сидеров отговори: "Зад гърба ми и около мен застават хората, с които работим и сме един отбор. Аз не искам никоя партия да ми застава зад гърба", отговори Сидеров.

По думите му скандалът вероятно е активно мероприятие, което е водено срещу него.

"Няма как да го докажа. Вероятно има някой зад гърба на тези трима полицаи, които лъжесвидетелстват. Не знам кой властва в МВР. Много пъти съм казвал и на Йовчев, че МВР е много прогнила структура. В МВР е пълно с кадри на Цветанов", настоя Сидеров.

"Никога и по никакъв начин не съм удрял с юмрук по лицето полицая Костадин Колев", отсече той и допълни, че възнамерява да го съди за това.

Волен Сидеров настоя, че върху думите на полицая се крепи цялата медийна кампания срещу него, както и искането на главния прокурор за сваляне на имунитета му като народен представител.

Той настоя, че полицаите са го блъскали него, а и депутатите му, като са им извивали ръцете.

Що се отнася до другият участник в скандала, Сидеров каза: "Димитър Бахнев - разведен е. Симпатизант на ГЕРБ. Търговец е на мебели и е доста богат човек".

На уточняващ въпрос дали случката е поръчана от ГЕРБ, Сидеров отговори: "Така го разбирайте".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

530

БГ

преди 10 години

До are_kulataИбрико, изчезвай в ТВ7 и алфа да си пишеш опорните точки!. Още не си намерил отговор каква е връзката между борбата на Юруш с доганизацията и крепенето на власт на ДПС, че да управлява България!МАЗЕН,ДОЛЕН ДОБРОВОЛЕН *** и ИБРИК на хидроинженера!ЮРУШ И БСП СА ИБРИЦИ НА СОК(П)ОЛА!Национални предатели!

529

Duke Nukem

преди 10 години

Сидерчето е желязно! Рита директно с кубинките вместо да се обяснява с малоценните същества! Не подбира измекярите наши ли са, чужди ли са! Узрее ли българския народ да го избере с гласовете с които избра Сакскубурготски идва новия златен век за България!

528

tih velikan 681

преди 10 години

EI,SIDEROV PASHA EFENDI BASHIBOZUK PATLADJAN BURKAN!!!ZASHTO SE PRODADE NA FESOVETE I KOMUNINGITE??PRODADE I GLASOVETE NA HILYADI BULGARI V KRAKATA NA BUSTAN I SOPOLA??!!!!SHI IDESH KAKALASHKATA,SERSEM!!!VUN OT POLITIKATA!

fallback