Евгений Дайнов. Снимка: Булфото
fallback

Свидетели сме на нов тип авторитарно управление. Това каза пред Радио „Фокус” политологът проф. Евгени Дайнов, преподавател в Нов български университет.

Проф. Дайнов сравни политическата ситуация у нас с тази в Русия. „И в Русия има опозиция, и медии, които не са под контрола на Путин, има и минимални дялове на икономиката, оставени на свободна инициатива”, допълни той. Според него, българските политици са разбрали, че не е задължително да си европеец и демократ или комунист и диктатор. „Има средно положение и в момента търсят перспективата да наложат полуавторитарно положение – като в Русия”, заяви политологът.

Това е крайно неочкаван резултат от всички демократични събития, които са се случили в България през последният четвърт век. „Никой не очакваше, че ще се опитат да направят една малка Русия на територията на България и ЕС”, заяви още той.

Евгений Дайнов коментира и поведението на лидера на "Атака" Волен Сидеров. Според него, поведението на политика рязко е разбъркало времето на предсрочните парламентарни избори.

Дайнов си обясни мълчанието на БСП и ДПС относно Сидеров с това, че още не са решили как да реагират, защото не виждат печеливш ход.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

ами да

преди 10 години

Ами те 24 години се опитваха да се държат за Русия, агентите на първо не са разкрити- това са тези, обучавани от КГБ и ГРУ. Какво очаквате? Те се наместиха навсякъде - уж са менаджери. Ако не ставаш за нищо- ставаш мениджър. Докато се усетят- взеха парите от еврофондовете, парите от приватизацията! Менаджери. Да!

60

rumen221

преди 10 години

Дъртия *** Дойнов,- Се тресе здравата от РусофобияУкипедия - ФОБИЯ - (Страх) - Патологичен, натраплив, ирационален и силен страх към обект, но когато този страх се превърне в натрапливо състояние (например, неаргументирено искане оставка) става значим източник на разстройство, повлиявайки социалното функциониране, се приема за психично нарушение..

59

Анонимен

преди 10 години

Евгени Дайнов не е никакъв професор, той е "professor" т.е преподавател в американски ВУЗ! Това е все едно Е.Дайнов да приравни старши научен сътрудник в БАН към сътрудник в Държавна сигурност! Явно са му врътнали кранчето, щом започна пак да лае!

fallback