Волен Сидеров. Снимка: БТА
fallback

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров написа писмо до вътрешния министър Цветлин Йовчев, в което иска отговори на въпроси след гръмналия скандал. 

Националистът настоява МВР шефът да му отговори защо полицаят, който пострада при свадата на летището във Варна, и който според свидетелски показания е бил ударен от страна на Сидеров, нарушава законите, като коментира случая.

Oще по темата
"Това длъжностно лице Костадин Колев дава клеветнически изявления пред медиите. Според прокурор Цветанка Гетова и началника на ОДП-Варна Чавдар Нанков има образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител по повод инцидент на Летище "Варна". Според българското законодателство, докато тече такава процедура, длъжностни лица, както и страни по производството, нямат право да коментират случая, а какво остава това да се случва по медиите", твърди лидерът на "Атака".

Сидеров цитира в писмото си вътрешните разпоредби на МВР, според които служител на полицията няма право да се изказва пред медиите, без да е получил официално разрешение за това от пресцентъра на МВР.

"Началникът на ОДП-Варна Нанков отказа на народни представители да отговори лицето Костадин Колев служител ли е на МВР и получил ли е задължителното разрешение от пресцентъра на МВР да коментира досъдебно производство по медиите", посочва националистът и отправя следните въпроси до Цветлин Йовчев.

- Лицето Костадин Колев служител ли е на МВР?
- Защо Колев нарушава законите и коментира пред медиите течащо досъдебно производство?
- Разрешавано ли е на Колев и ако да, кой му е дал това разрешение да коментира досъдебно производство пред медиите?
- Защо Колев, в качеството си на полицейски служител, ако е такъв, клевети мен и партия "Атака" пред медиите?

Както Dnes.bg вече писа, още вчера прокуратурата започна разследване на поредния скандал с лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Това стана факт, след като националистът и депутати от партията му участваха в словесен сблъсък в самолета за морската ни столица с културното аташе на Франция, а по-късно, вече кацнали, участваха в спречкване с пътници на летището.

Според прокуратурата при свадата са пострадали двама души - Димитър Бахнев и полицаят от "Гранична полиция" Костадин Колев, който се опитвал да овладее ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Анонимен

преди 10 години

Пръв посегна публично на полицай преди десетина години Веждю Рашидов! Големият "приятел" на полицаите,баш супер"полицаят","професионалист" 1 Борисов се направи на разсеян и дума не обели! Волен да не е по-долен от Веждю? Още повече веднъж го направи и му се размина!Очаквам следващия път,направо да изкорми или да гръмне пищова си някой ченге или негов началник! Що да не?

70

Volincho

преди 10 години

ami taka stava kato policaq otkaza da me......insturktira kato chichko Dogi

69

EU citizen

преди 10 години

Веднъж в блъсканицата за кифли / от 5 стотинки /в училищната лавкатълпата ме притисна към свръхзагадката на природата -едно момиче с меки форми.Усетих странна сладост и панталоните ми се намокриха.Аз станах мъж, а момичето остана девствено -Тълпата, тоест колективът ме оформяше...Няколко години след това бях вече оформен онанист.Браво, Волка! Поет - онанист!

fallback