Лидерът на ДБГ Меглена Кунева. Снимка: Булфото, архив

Лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева призова политиците да се разграничат от председателя на „Атака“ Волен Сидеров заради скандала, който предизвика в неделя вечерта във Варна, и определи поведението му като „скандално“.

Още по темата
Не вярвам, че българските граждани приемат за нормално народен представител да посяга на служител на реда, на граждани и на дипломатически служител. В европейска България не може да има търпимост към подобно политическо поведение. Законите важат и за депутатите“, заявява Кунева, цитирана от пресцентъра на партията.

Според заместник-председателя на ДБГ Йонко Грозев казусът със Сидеров е изключително показателен за начина, по който се упражнява властта в България.

„Срещу подкрепата му за правителството на Сидеров му се позволява и прощава всичко. Това е поредното ярко доказателство, че в България тези, които са на власт, са убедени, че са над закона“, коментира той.

По думите на Грозев лидерът на „Атака“ от години сее слово на омразата и призовава към насилие, замесва се в скандали, ксенофобски провокации, злоупотребява с имунитета си на народен представител, подбужда агресия, саморазправя се с дипломати, служители на реда и граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase