Снимка: Булфото, архив

Десетки полицаи охраняват двата протеста на привържениците и на противниците на Волен Сидеров, които се провеждат почти по едно и също време пред Съдебната палата.

Привържениците на националиста, който вчера се замеси в поредния скандал, са се събрали от дясната страна на Съдебната палата, докато противниците му са вляво, а между тях – униформени.

Защитниците и яростните отрицатели на Сидеров са тук, обединени от въпроса: Да бъде ли отнет, или не депутатският имунитет на лидера на "Атака".

"Въоръжени" със знамена симпатизантите на националиста слушат възрожденски песни и се канят, че ще бранят лидера си докрай.

Според тях писанията за поведението на Волен Сидеров във Варна са изопачени от медиите и не отговарят на истината.

По думите им скандалът е изфабрикувана провокация, целяща той да бъде свален от поста си на председател на Комисията по корупция и конфликт на интереси.

На другия полюс са противниците му, които организирани чрез Facebook, настояват депутатският имунитет на Сидеров да бъде свален от главния прокурор Сотир Цацаров, за да може националистът да понесе цялата строгост на закона за действията си.

Демонстрацията им се провежда под надслова "Имунизирай България срещу Волен Сидеров".

За момента ситуацията в района е спокойна, движението обаче е блокирано от униформени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase