Михаил Миков. Снимка: архив, БТА
fallback

Всички сме равни пред закона, на ход е съдебната власт и когато фактите бъдат установени и бъдат сложени на масата, тогава ще се произнасяме. Така председателят на НС Михаил Миков коментира пред БНР скандала с лидера на „Атака“ Волен Сидеров във Варна.

Миков заяви още, че не може да има „никакви съображения за политическа целесъобразност при нарушение на закона“.

Винаги се гласува по факти, а не по предварителни нагласи. Нека прокуратурата да си свърши работата, нека казусът да стигне до Народното събрание и тогава ще може да се коментира, каза Миков, попитан дали би гласувал за снемане на депутатския имунитет на Волен Сидеров.

Oще по темата
По повод приоритетите в новата сесия на Народното събрание, той посочи, че несъмнено основен приоритет е изборното законодателство.

„Критиките към него предполагат европейските избори да се проведат с променено законодателство, съобразено с обществените нагласи“, коментира Миков.

Той посочи като приоритет и законодателството, насочено към злоупотреба с монополно положение, в което влизат законопроектите за обществените поръчки, за защитата на потребителите, „цял кръг от въпроси, които са обект на общественото внимание“.

Според Миков едва ли през тази парламентарна сесия ще се стигне до промени в Наказателния кодекс. Това е много сериозна работа, виждате, че три правителства се занимаваха с проекта, сега трябва да се обсъди от професионалната общност, от съдийската общност, от прокурорите и най-вече от гражданите, заяви председателят на парламента.

Миков посочи, че новият Наказателен кодекс е в дискусионната си фаза и не би искал да коментира предложенията, преди да види какво е внесено в НС.

Първият работен ден на депутатите след празниците ще бъде 15 януари, сряда. Новата сесия ще започне с редовно заседание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 10 години

Някои обаче са по-равни.

31

Анонимен

преди 10 години

не бъркай МиКов с МиХов .генералМихо михов е много свестен Мъж, а Миков е пияндурник.

30

Анонимен

преди 10 години

От днес - казаха прасетата - във Фермата на животниет ще има 10 закона1.Всичик животни са равни2. Всяко животон е приятел, човекът е враг.......Бенджамин каза Мюриел - моите очи не довиждат вееч би ли ми прочел Правилата.Магарето присви очи и Прочете:1 и единствено правило:Всички животни са равни, но някои са по-равни от другиФермата - Джордж Оруел

fallback