Снимка: Синьо единство

Абсолютен приоритет за "Синьо единство" е явяването на европейските избори, заяви заместник-председателят на партията Маргарита Бойчева, цитирана от БТА.

От формацията осветлиха днес позициите си по проваления преговорен процес с Реформаторския блок.

Като повод за този си акт те посочиха спекулации, идващи включително от средите на реформаторите, че "Синьо единство" е участвала в пазарлък за европейските избори.

Още по темата
"Оттук нататък страницата Реформаторски блок за "Синьо единство" е затворена. Не припознаваме Реформаторския блок като десен", посочи Бойчева.

От "Синьо единство" са убедени, че българската десница не се нуждае от пореден модел на подмяната и твърдят, че нова политическа алтернатива не може да се гради със стари цели и стари средства.

От "Синьо единство" отхвърлиха и спекулациите, че идейният им лидер Надежда Нейнски ще бъде част от листата на ГЕРБ за евровот 2014.

"Синьо единство" не е водило разговори с ГЕРБ за европейската листа", категоричен бе главният секретар на формацията Димитър Иванов.

"За нас ще бъде чест, ако Надежда Нейнски се съгласи да води листата на "Синьо единство", това е нейно лично решение и на партията, посочи и Маргарита Бойчева.

По думите й вотът на евроизборите ще бъде за или против това управление.

"В коалиции на всяка цена няма да участваме, предстои национална конференция на партията на 18 януари", заключи председателят на "Синьо единство" Христо Панчугов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase