Снимка: Синьо единство
fallback

"Синьо единство" няма да подпише споразумението, което вчера пет партии от Реформаторския блок /РБ/ парафираха за създаване на политически съюз. Това е решението на Националното представителство на формацията, обявено след заседание от председателя Христо Панчугов. То е взето с 24 гласа против присъединяването и четири "за".

РБ се отдръпна от първоначалната идея, няма достатъчно спойващи елементи, "Синьо единство" беше извадено от преговорите служебно, обясни Панчугов. От партията били обидени от подмяната на преговорите и включването към Блока на частни лица като Мартин  Димитров. Те не получили и детайли от подготвяното споразумение. От "Синьо единство" потвърдиха, че Димитров вече е подал молбата си за напускане.

Има и други начини за политика, коментира Панчугов. Те минавали първо през реформа на самите себе си. Нормалните граждани трябва да могат да разчитат на нормален модел на правене на политика, посочи той. Това означавало да не се включват в коалиции на всяка цена, в коалиции, които да се разпадат по пътя. Постигането на тези цели минавало през избори, които да покажат колко хора стоят зад партията.

Националната конференция на "Синьо единство" през февруари ще  реши точно как формацията ще се яви на предстоящия евровот.

Oще по темата

Надежда Нейнски отрече именно листата за депутати в Европейския парламент да е била причината за "раздялата" с Реформаторския  блок. И беше категорична, че "Синьо единство" и тя в лично качество не са се пазарили за места в евролистата, която все още и не била обсъждана. Нейнски била срещу подмяната на посоката, каквато според нея имало в РБ. Все пак уточни, че партията подкрепя първоначалната платформа, върху която е създаден Реформаторският блок, и шестте стъпки за извеждане на България от кризата.

"Синьо единство" не припознава и в ГЕРБ бъдещ партньор. Нашият път с ГЕРБ не е бил общ, те не могат да бъдат част от решението, докато са част от проблема, категоричен е председателят Христо Панчугов.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Мистър Х

преди 10 години

Аман вече - съберат се трима души - партия - навремето от СДС бяха изгонени седем човека, част от тях привикаха Н.михайлова и направиха С.Единство,а а после и Панчугов т. сега Матин Димитров си тръгна,. голямо ЕДинство голямо нещо....

14

Мистър Х

преди 10 години

Мартин димитров напусна синьо Единство. Останалите двама души не били доволин от постъпката му-

13

fra diablo

преди 10 години

не редно лицата на демокрацията да се отцепват ТОВА ЩЕ БЪДАТ гласове за червените ОЩЕ НЕ Е КЪСНО

fallback