Росен Плевнелиев Снимка: архив, БТА
fallback

Правителството не си е върнало доверието на президента, заяви самият държавен глава Росен Плевнелиев в предаването "Годината" на Дарик радио. 

През юни той сподели, че е изгубил доверието си към кабинета. По думите му решението за назначаването на Делян Пеевски начело на ДАНС е било "най-значимият акт на задкулисие в българската политика от 24 години".

Държавният глава обаче подчерта, че остава отворен за всяка полезна инициатива на управляващите и посочи, че институциите са в ежедневен контакт и комуникация и подкрепя всеки смислен проект и действие на правителството. "Работя в рамките на своите конституционни правомощия", категоричен бе президентът.

На въпрос дали приема евроизборите да бъдат проверката дали да остане кабинетът на власт, Плевнелиев посочи, че всеки избор е проверка и той няма да се ангажира с подобни сметки. "Държавният глава няма да влиза в никакви подобни сметки, защото те не зависят от него и докато аз съм държавен глава, няма да го приема", каза той.

По отношение на белязалите годината протести Плевнелиев призна, че и той е посочил Протестиращия човек като политик на годината.

"Имам самочувствието с действията си да съм показал, че съм уважил всички протестиращи в България", каза той. Държавният глава изтъкна, че никога не е делил хората на протестиращи и контрапротестиращи, защото те всички са протестиращи и имат своите искания.

Президентът не даде конкретен отговор на въпроса дали ще наложи вето върху закона за офшорките, чиито автори са Делян Пеевски и Йордан Цонев. Според него дебатите за компаниите, регистрирани в офшорни зони, е много закъснял. Те са източили държавните компании чрез приватизацията в годините до 2007 година, припомни Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

EU/England

преди 10 години

Кaмерън е aбсолютно прaв, ЕВРОПA НЯМA НЕОБХОДИМОСТ ОТ РAЗШИРЯВAНЕ A ОТ ПО ГОЛЯМО ЦЕНТРAЛИЗИРAНЕ НA СЪЮЗA- СAЕДИНЕНИ ЕВРОПЕЙСКИ ЩAТИ!!! A който не му изнaся AУТ И гоу ту хел уид рaшa!

84

Анонимен

преди 10 години

Президентката никога няма да спечели доверието на народа

83

Анонимен

преди 10 години

Да види първо, че неговият рейтинг падна.

fallback