Красимир Янков. Снимка: БСП

2013 година бе трудна, за съжаление  - за повечето българи. Но нашите сънародници като че ли свикнаха с това – близо цял един мандат ключовите думи на бившите управляващи от ГЕРБ бяха „замразяване“, „стягане на коланите“, „финансова дисциплина“. Всички видяхме до каква разруха и безработица доведе този тип управление. Това коментира народният представител от Коалиция за България Красимир Янков.

„Всички обедняхме и заживяхме по-зле – пенсионерите, младите хора, работещите. Но 2013-а бе и годината на катарзиса – за първи път след Виденовата зима народът излезе и помете правителството. Предсрочните избори през май въпреки манипулациите ясно показаха, че народът иска промяна. И тази промяна стана факт. Разбира се, хората се измориха да чакат, което е разбираемо и искат час по-скоро животът им да се подобри, бизнесът им да потръгне, както в годините преди ГЕРБ, да усетят някаква сигурност, перспектива”, каза още Красимир Янков.

Той заяви, че за съжаление това не може да стане за 6 месеца въпреки всички усилия, които правителството влага. Според него обаче още в първите дни на новото правителство  и управляващо мнозинство са били предприети конкретни стъпки, в това число и законодателни, за излизане от кризата, за облекчаване на бизнеса и най-вече – за подобряване, макар и с малко, на благосъстоянието на българските граждани.

„В най-пълна степен нашият предизборен ангажимент към хората намери отражение в бюджета за 2014-та, който е най-социалният за последните 10 години. Бюджет на икономическия растеж и на социалната чувствителност на държавата към нейните граждани”, каза народният представител от Коалиция за България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase