Снимка: "Синьо единство"

Членовете на Управителния съвет на Национален съюз "Единство" - Александър Маджиров, Димитър Иванов, Емил Йорданов, Маргарита Бойчева и Христо Панчугов изпратиха отворено писмо до лидера на ДСБ Радан Кънев.

В него те заявяват, че тъмносиният лидер е бил подведен от Петър Славов и Мартин Димитров, подписали днес от името на Национален съюз "Единство" съглашателство за сътрудничество в Реформаторския блок.

Още по темата

Обяснението и на Савов, и на бившия син лидер за решението им е опасността партия "Синьо единство" да не подпише коалиционното споразумение на Реформаторите.

"Петър Славов и Мартин Димитров представляват единствено себе си и личните си амбиции, защото в Управителния съвет на Национален съюз "Единство", не е обсъждано споразумение с ДСБ и не е взимано решение за подписването му. Дори не е свиквано заседание на Управителния съвет по този повод. Това е в противоречие с Устава на Национален съюз "Единство" и по никакъв начин не ангажира членовете на сдружението с този акт.

Надяваме се, че ще вземете под внимание настоящото писмо и ще се разграничите от подписаното споразумение, защото то представлява акт на подмяна, който цели да употреби членовете на Национален съюз "Единство", се казва сега в отвореното писмо на петимата от формацията на Надежда Нейнски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase