Зинаида Златанова. Снимка: архив Булфото
fallback

Вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова е против законови промени заради случаите с Илиян Тодоров и братя Галеви.

Веднага след изчезването на Тодоров, който беше осъден на доживорен затвор на последна инстанция за двойното убийство при дискотека „Соло“ през 2009 година, се заговори за засилване на мерките за осъдените.

Oще по темата
Личното ми мнение е, че е по-добре да изчерпим други начини и средства, преди да пристъпим към промяна в закона, заяви Златанова. Тя смята, че трябва да се подходи през текстовете на Европейската конвенция за защита правата на човека.

Да не прибягваме към законодателни промени за неща, които искат практически мерки, допълни правосъдният министър.

Вицепремиерът заяви, че ще направи консултации за това как може да бъде подобрена системата и да бъде гарантирано изпълнението на наказанието на лишени от свобода.

Златанова отново изрази опасения, че изчезването на Илиян Тодоров ще бъде засегнато в мониторинговия доклад на Брюксел за България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 10 години

Евала на Бесепето, хубави жени има в правителството. Здравната министърка е бонбонче, деколтетата на Златанова са дълбоки, а спортната министърка също е готина и хубаво приказва.

9

stoneg

преди 10 години

В момента ако си осъден в БГ на първа инстанция, и ако решиш да обжалваш на 2 такава времето което чакаш делото да започне на 2 инстанция къде пребиваваш във затвора или си на свобода не сам запознат затова питам.

8

Анонимен

преди 10 години

Колко са ми противни глупави умозаключения и *** идеи от хора които се мислят за умни

fallback