Снимка: БТА

Нямам информация за Илиян Тодоров, надявам да го открием, заяви министърът вътрешните работи Цветлин Йовчев, след като вчера осъденият на доживотен затвор за двойното убийство пред дискотека "Соло"  беше обявен за общодържавно издирване.

Още по темата
Йовчев обяви, че МВР ще използва всички възможности Тодоров да бъде открит, включително и партньорските служби.

За да няма повече подобни случаи, той увери, че ще трябва да се направят определени промени, защото „очевидно става дума за системен проблем“, но в същото време не трябва да се прибързва.

Според него в най-близко бъдеще ще има добри идеи в тази посока, които да бъдат реализирани.

Както Dnes. Bg писа, за осъдения на доживотен затвор  Илиян Тодоров е подготвена и Европейска заповед за арест и се прави всичко възможно да бъде открит и да изтърпи наказанието си.

Тодоров беше обявен за общодържавно издирване от ОДМВР-Пловдив, тъй като постоянният адрес на Илиян е там.

Миналата седмица ВКС окончателно осъди Тодоров за убийството на Кирил Въжаров и Васил Александров през 2009 година пред дискотека „Соло“, а вчера изтече седемдневният срок, в който той трябваше да влезе в затвора.

Няма официални данни Илиян да е напускал страната, но личната му карта е била в него и няма проблем да напусне България.

Цветлин Йовчев обяви още, че процесът на принудително отвеждане на нелегални емигранти върви и съвсем скоро ще достигне нива до 200 души на месец.

„За тази година за 8 бежанци имаме опасения, че са свързани с терористични организации. Още около 40 са тези, които представляват заплаха”, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase