Снимка: архив, Булфото

"Ако някой си позволява да злорадства, че затихва протеста на младите в България, мисля, че те дълбоко грешат, защото пасивният протест е още по-страшен, отколкото като израз по улиците. Смятам, че през пролетта ще има силно подновяване на протестите в страната, които ще доведат до нови политически промени".

Това заяви пред Нова тв бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай заяви, а повод за думите му бе отбелязването на шест месеца от началото на протестите срещу правителството "Орешарски".

Още по темата
14 дек 2013 11:06

"Тези шест месеца показаха, че много хора не харесват правителството. И няма за какво да го харесват. Това е доста дезорганизиран отбор. Но проблемът на самите протести е, че те не излъчват идея. Тук има само един лозунг, а с това няма как да създадеш усещането, че ти си алтернативата. Протестиращите вече шест месеца отказват да излъчат някакви лидери. Хората искат да видят идеи, защото те се уморяват от протестите", заяви от своя страна лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Друга тема, по която двамата изразиха мнение в студиото бе изказването на предизборен митинг на турския премиер Реджеп Таийп Ердоган, според когото части от суверенните територии на редица балкански страни "имат по-различен от общоприетия политически смисъл".

"Силна Тракия означава по-голямо доближаване на Турция до европейските стандарти и развитието на братските отношения на Балканите. Тракия за нас същевременно означава Солун, Гюмюрджина, Ксанти. Тракия значи Делиормана, Кърджали, Вардар...Ако отидем по-назад означава Скопие, Прищина, Призрен, Сараево", гласи точният превод на речта на Ердоган.

"Амбицията на Ердоган е Турция да стане световна сила. Затова тази доткрина на пантюркизма, на крайният турски национализъм беше сменена с доктрината на неоосманизма – тя се зяключва във възстановяване на турското икономическо и политическо влияние в онези региони, които Османската империя е владяла – това са Близкият изток, Балканите и Кавказ. Тази програма е в действие. Войната в Сирия е следствие до голяма степен на активното участие на Турция", твърди лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

От своя страна Осман Октай заяви, че Турция и Иран не са арабски държави, но и двете имат претенции да представляват ислямския свят като световна позиция.

Коментари Напиши коментар

110

Димитpoв

преди 9 години

Kapaкачанският ДС-анаЛизатор "Иван" не е никакъв лидер, а един обикновен ошопарен платен изпълнител на поръчки: https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash2/295314_597481860264107_639513654_n.jpg Затова 1993 уговряше със Шешел как олигархията да прескача юго-ембаргото, затова ходи като почетен гост при Садам Хюсеин да уговаря петролни дотации на за шефовете, затова летя няколко пъти до Мадрид да уговаря Кобурга чрез ВМРО да дойде да си вземе имотите, затова е ядрен лобист на РосАтом

109

dady

преди 9 години

До Анонименdo 113 gre6i6 za Turciq.otidi do tam i 6te ti uvisne 4eneto.100 godini pred BG e.

108

Анонимен

преди 9 години

"Амбицията на Ердоган е Турция да стане световна сила". Каква сила може да е тази страна, която е на 100 години от нормално развитите европейские страни. Тия муджахидини да си живеят в ислямския свят и да не си врат носа никъде. Там просто цивилизацията няма семе.