Министър Ангел Найденов. Снимка: архив, Булфото
fallback

До края на 2014 г. трябва да бъдат съкратени около 2000 военнослужещи и цивилни служители от състава на въоръжените сили.

Това обяви военният министър Ангел Найденов, който се позова на документи за развитие на въоръжените сили, приети в предходни години от правителствата.

"Отделно от това, на базата на преструктуриране ще бъдат съкратени около 80 души от администрацията на Министерството на отбраната и администрацията на структурите на пряко мое подчинение", пресметна той пред "Фокус".

"Това очевидно не е нито драматично, нито драстично съкращение. В случая наистина става дума за преценка на ръководителите на отделните структури, целящи повишаване на ефективността и ограничаване на разходите за издръжка на персонал", коментира министърът.

По думите му най-голямата унаследена "бомба" от предишното правителство на ГЕРБ е техническото състояние на въоръжението и бойната техника в армията.

"Резултатите показват една много мрачна картина във въоръжените сили. За щастие успяваме да пренасочим средства, да икономисаме средства, да сключим нови рамкови споразумения, да подпишем конкретни договори. Вече сме на път, образно казано, да "отлепим" авиацията от земята. Имам предвид и самолети, и хеликоптери, съответно и да подобрим състоянието на военната техника в Сухопътните войски", посочи още Ангел Найденов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 10 години

te samo ot tezi toLUPI VOENINTE DA BQHA,KAKVA ARMIQ KAKVI 5 LEva be div argar >>>???kade e vidq a ,HRANTUTNICI .I PRI SHUBANITE KUKU TRQBVA QKQ 4ISTKA

43

Анонимен

преди 10 години

От армията може да остане само гвардейската рота,

42

генерал Р.Овч.на 75г

преди 10 години

Моля те не ни уволняваи,нека още малко цялата ми рода/от чистачка до секретарка/да "поработят" в това хубаво,топло и уютно министерство до пенсийка,а ако може и след това !!! Обещаваме да гласуваме пак за комунистите !!!

fallback