Волен Сидеров Снимка: архив, БТА
fallback

ГЕРБ иска освобождаването на лидера на "Атака" Волен Сидеров като председател на комисията за борба с корупция и конфликт на интереси в парламента. Причината са снимките на националиста от Куба.

За нас е недопустимо да се руши авторитетът на НС от подобни изявления на бивши народни представители от "Атака" и публикации за това как се харчат парите на българските данъкоплатци, заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Ще инициираме искане за освобождаване на Волен Сидеров като председател на комисията, заяви Снежина Маджарова от ГЕРБ, която е част от комисията.

Oще по темата
Атанасова не е член на подопечната на Сидеров комисия, но за сметка на това срещу нея има сигнал във въпросното звено. Той е за обществени поръчки, спечелени от мъжа на Атанасова.

Маджарова обясни, че Сидеров може да бъде освободен, ако повече от половината членове на комисията подпишат искането. Тя обясни, че ГЕРБ се надява на подкрепа.

Атанасова отхвърли възможността Сидеров да е пътувал с лични средства. Тя не отговори на въпрос на Dnes.bg има ли данни, че средствата на Сидеров не могат да бъдат доказани.

Средства се доказват с данъчна декларация, заяви тя. По нейни думи партията няма да инциира изслушване на Сидеров, защото той едва ли ще намери време от екзотични пътувания.

Аз се съмнявам, че господин Сидеров ще намери време да се яви, каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

126

Mangi4a

преди 10 години

Трябва веднага да изхвърлим всички от парламента и да поставим там нови хора, но откъде да ги вземем?

125

Иван-Драган

преди 10 години

Това е двуличието на Бойко който окраде бедната ни държава и си присвои МИЛИАРДИ В СОБСТВЕНИЯ СИ ДЖОБ а сега като добър слуга на ционистите който получава инструкциите си от Вашингтон и Тел Авив - скоро се срещна с американския посланник а и ходи в Изрел а преди да подаде оставка ходи посред нощ в американското посолство да пита за инструкции. Напада Сидеров и Атака по заповеди от чужбина заради ционистки интереси а и заради свои - за да не го разследват за измамите му.

124

БГ

преди 10 години

Мазен долен *** на хидроинженера!Доброволем ***!!! Юруш, какво стана с борбата ви с доганизацията на България?

fallback