Сидеров и Гаджева. Снимка: Impact Press Group

Депутатът от "Атака" Деница Гаджева категорично отхвърли твърденията, че Волен Сидеров е бил на почивка в Куба по време на гласуването на Бюджет 2014.

"Волен Сидеров беше с мен в Куба на официално посещение", отсече тя пред Нова телевизия, на фона на кадрите, заснети на плажа Варадеро, от които е видно как националистът разпуска в компанията на млади съпартийки.

"Мога да ви дам снимки как Волен Сидеров е на плажа в България цяло лято. Направени са и 2-3 филма по този въпрос", заяде се депутатката и се разгневи на въпросите защо депутати от "Атака" са били на плаж в Куба, докато в България се разглежда бюджетът за следващата година.

"Бяхме на официално посещение. Там се срещнахме с г-жа Йоланда Ферер, която е част от управлението на Куба", заяви Гаджева и се похвали, че е родена в Хавана.

Попитана дали Йоланда Ферер също е била на плажа, Гаджева заяви: "Волен Сидеров е на плаж. Това е прекрасно. Волен Сидеров може да си позволи да ходи на плаж за разлика от тюлена Борисов, който не може да си го позволи, или от Искра Фидосова, която също не може да си го позволи".

"Много хора го харесват и ще продължават да го харесват", заключи Гаджева.

Пред bTV депутатът от "Атака" Илиян Тодоров, който също е бил на посещението в Куба, направи опит да си спомни кои градове са били посетени, да изясни целта на посещението и колко време са били там.

По думите му "изследване на корените на колониализма" е бил поводът за националистическата визита на Острова на свободата, докато в същото време парламентът гласуваше парите на държавата за догодина.

Инициативата пък била осъществена със съдействието на посланика на Куба у нас Тересита Капоти. Продължителността на "проучвателната мисия" на партията пък била "няколко дни", считано до вчера.

Финансирането на екскурзията до тази екзотична дестинация е станало с лични средства. Илиян Тодоров пресметна, че неговият престой бил 2500 лева, собствени пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase