Снимка: Булфото
fallback

Здравният министър Таня Андреева остана много доволна от решението на парламента да не отмени пълната забрана за тютюнопушене на закрити обществени места.

“Да, удовлетворена съм”, заяви с усмивка Андреева след гласуването.

Парламентът отхвърли промените в Закона за здравето, които либерализират режима за пушене.

Oще по темата
“За мен от гледна точка на здравето това беше правилната крачка”, каза здравният министър. Андреева допълни, че не е знаела какво ще реши залата и дали депутатите ще отхвърлят облекчаването на режима.

“Надявах се, не можех да знам как ще гласува всеки един. Водила съм разговори с част от тях с аргументите, които споменах и в зала”, каза Андреева. Тя обясни, че в парламентарната група на БСП няма разочарование.

“Не мисля, че има разочаровани. Вие видяхте, че всички народни представители гласуваха по съвест”, допълни министърът. По нейни думи в този дебат трябва да се взима предвид само здравето, а не други фактори.

“За мен този дебат е дебат за здраве и други теми около него не стоят”, категорична бе Андреева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Павлина

преди 10 години

До Геодим, кой ще ти наруши Конституционните права не ми е ядно. В заведенията за пушачи няма да пише забранено за непушачи. Ще бъде по твоя воля ,пич! Колкото до амоняка ,не те спирам дишай си,аз ще излезна или няма да влезна . Аз също искам да не ми се нарушават конституционните права. За сведение - не съм пушач,но съм толерантна.

15

Павлина

преди 10 години

До непукист, първото изказване на тази докторка беше ,че трябва да се промени закона и да има зали за пушачи. После се сети ,че е Министър на здравеопазването и не трябва да иска да се пуши в закрити помещения. Просто БСП ще видят, колко процента ще съберат на изборите 2014г. доста хора гласуваха за тях ,защото даваха обещания ,но да не мислят ,че имаме къса памет...

14

ognyanz

преди 10 години

ГЕРБ за пореден път доказаха, че са тоталитарна партия. Ако бяха нормална демократична партия, поне по този въпрос щяха да гласъват по съвест. Но те съвестта си са я оставили за домашна употреба, а в парламента гласуват както по време на избори по бай тошово време - 100% за едно и също. Само им трябва да разберат какво е наредил бат' им Бойко.

fallback