Министър Анелия Клисарова. Снимка: БТА
fallback

Учени от БАН не са декларирали официално, че подкрепят протеста срещу правителството с "книга в ръка", стана ясно от думите на просветния министър Анелия Клисарова.

Тя обаче посочи, че всеки има право на становище и на гражданска позиция.

"Становището на БАН не е изразено нито в декларация, която по техен правилник се взема на Общо събрание на БАН, нито имам декларация от ръководителя акад. Воденичаров, че такъв протест е организиран и БАН го подкрепя", уточни министърът.

Както Dnes.bg писа, днес се проведе акция на "Ранобудните студенти", които заедно със своите преподаватели подредиха пред металните заграждения, поставени около НС, книги като "стена“" разделяща властта от гражданите.

Oще по темата
В призивите за днешната акция във Facebook беше обявено, че оставка на правителството и разпускане на Народното събрание ще искат и преподаватели от университета, както и учени от БАН.

С решение на правителството от днес пет университета получават управлението върху студентски общежития и столове.

Кабинетът даде правото на собственост върху 29 имота в Русе, Габрово, Пловдив, Велико Търново и Стара Загора безвъзмездно за управление на Русенския университет "Ангел Кънчев", Техническия университет в Габрово, Аграрния университет в Пловдив, Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий" и Тракийския университет в Стара Загора.

Имотите са студентски общежития и столове, разположени на територията на университетските кампуси.

Според министрите прехвърлянето на правото на управление позволява на висшите училища да провеждат собствена политика по отношение на настаняването и контрола над организацията и реда в общежитията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Бай Мелничар

преди 10 години

Клисарова, нема кво да се праиш на случайна минувачка, щот си си баш такава!ОСТАВКА, бе, тьотке!ОСА на БАНСА

14

Анонимен

преди 10 години

До Дуда Влаинката леле що *** и *** народ у тая българия останали само *** като тебе

13

ognyanz

преди 10 години

До 18: С клозетни разсъждения като твоите далеч не се стига. Дори на ба'т ти Бойко това вече взе да му става ясно, само на такива като теб им трябва повече време да го разберат.

fallback