Цветан Цветанов Снимка: БТА
fallback

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов определи като "грешка" депутата Георги Марков, който напусна парламентарната група на ГЕРБ и стана независим.

Изреждайки качествените хора в редиците на ГЕРБ, Цветанов посочи столичния кмет Йорданка Фандъкова, градоначалниците на Бургас, Стара Загора, Пловдив, Русе, Казанлък, Благоевград, също Цвета Караянчева, Томислав Дончев, Лиляна Павлова, Вежди Рашидов, като добави, че „някой път се получават и грешки”.

„Когато виждаме какво се случва, той е грешка в начина на определяне на листата във Великотърновския избирателен район. Винаги сме се съобразявали с местните структури”, обясни Цветанов по повод Георги Марков в предаването "Нека говорят" по bTV.

На въпрос за информация, че самият Цветанов е посочил Марков в областната структура със знанието, че има „неща” за него, които биха излезли и уронили престижа на партията, бившият вътрешен министър заяви, че само е информирал структурата за решението на Изпълнителната комисия.

„Не съм знаел, говореше се в Свищов, но нямаше нищо конкретно, което да го елиминира като кандидат. То и досега не се знае дали точно той е разследван за ДДС измами”, обясни Цветанов и припомни, че когато е правен изборът за местните структури, всеки е предоставил удостоверение дали има дела или не.

Oще по темата
Вторият в ГЕРБ отрече да е имало чадър върху Георги Марков и да е бил прикриван по някакъв начин.

Попитан за информацията за подмяна на вота в Свищов и смяната на цели урни, Цветанов обясни, че ако има подобни данни, то прокуратурата ще си свърши работата. „Само преди дни се видя как функционира БСП и как Станишев се е придържал към своите опорни точки. От 2009 г. основната му цел и лична битка е била да пребори Борисов”, обясни Цветанов и посочи, че левицата имала цял щаб за черен пиар и омаскаряване.

„Те искат всички да бъдат омаскарени и аз съм пряка жертва на всичко през последните месеци. В един вестник написаха, че съм пребил дъщеря си, защото си е направила татуировка. Днешното правителство иска да се подхранва с жълтото и скандалите”, коментира Цветанов.

Той отново посочи тезата си, че е жертва на лична вендета. По повод трите дела и трите искания да си даде имунитета той заяви, че усеща всичко това като лична битка, а „ще дойде време, когато Цацаров ще разбере, че не съм му враг.”

Цветанов отхвърли и всякакви варианти да се откаже временно от поста си в партията, докато траят делата срещу него. „Мислил съм да напусна, дори съм го обсъждал, но когато видяхме политическия реваншизъм и скалъпените дела, заявих, че няма да се оттегля и ще се броя докрай” отсече той.

Цветанов направи и равносметка на седемте години след учредяването на партия ГЕРБ. Той посочи, че партията е силна дясно-центристка формация, а доверието между него и лидерът Бойко Борисов е по-силно от всякога.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

г-н Тау

преди 10 години

Някой път стават грешки-казал конят и слязъл от Гойко Митич...Цветаноооов не ни баламосвай,всичките ви кадри са подобни грешки,ти също си една от тях.............

70

ахахахахаха

преди 10 години

Лиляна, Вежди, Цвета, кмета на Пловдив и т.н. са били качествени хора?! ХАХАХАХАХАХАХАХА нов виц!

69

atakist

преди 10 години

do vsichki upravlqvashti, cacarov nezabavna ostavka,nali nqma pravo da napuska toq *** cvetanov s 3 obvineniq,kak moge be ne va li e sram

fallback