Цветан Цветанов Снимка: архив, БТА

Парламентарната група на ГЕРБ е единна и не се очаква да има други отцепили се. Това стана ясно от думите на зам.-председателя на парламентарната група Цветан Цветанов след вчерашното напускане на Георги Марков, който стана независим депутат.

Цветанов нарече парламентарната група на ГЕРБ "тим" и "семейство". Нормално е в едно семейство да има различни мнения, заяви Цветанов по повод изявленията на Марков, че в ПГ на ГЕРБ има партийни комисари.

99 на сто са предложения, излезли от местните структури, заяви Цветанов по повод твърденията, че Марков е негова номинация. По думите на зам.-председателя на ГЕРБ партията е една от най-демократичните и повечето кандидатури за различни позиции се издигат на местно ниво. Цветанов обаче не отговори директно дали Марков е част от тези 99 на сто.

Още по темата
Той беше категоричен, че няма съмнения относно цялостта на групата.

Аз смятам, че тя е цяла. Нямам никакви притеснения да мисля обратното, но има някой път и подобни грешки, които наблюдаваме и в момента с Георги Марков, обясни още той.

От думите на Цветанов стана ясно още, че той не е запознат с мотивите на напусналия депутат и пред него Марков не е изразявал несъгласие с начина на ръководене на ПГ, не е и споделял намеренията си да напусне.

Нека да се срещнем, да разговаряме, за видим какви са мотивите и дали можем да се вслушаме в това какво предложи, каза още Цветанов. От думите му стана ясно, че може да се търси диалог с Марков, в случай че предложенията му са достатъчно добре аргументирани.

Цветанов обаче се спря на изразените в медиите позиции на напусналия депутат, че в ПГ на ГЕРБ има "политкомисари" и "фидосовщина".

Некоректно е да се правят подобни изказвания. Във всяка една ПГ има по-активни депутати, каза Цветанов.

Той няма данни Марков да е получавал пари за напускането си, нито върху него да е упражняван натиск. Зам.-председателят на ГЕРБ обаче не изключи възможността такъв натиск все пак да има, но не уточни откъде може да идва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase