Мирослав Найденов. Снимка: Булфото, архив
fallback

Бившият земеделски министър от правителството на Бойко Борисов, който напусна партията и стана съосновател на БАСТА, очаква още хора да напуснат парламентарната група на ГЕРБ, след като тази седмица това направи Георги Марков заради несъгласие с ръководството.
 
Поне още 10 депутати ще си тръгнат от групата на ГЕРБ, прогнозира той по Нова телевизия.

Самият Найденов напусна партията след скандал с незаконни записи с бившия премиер Бойко Борисов и бившия градски прокурор на София Николай Кокинов.

Oще по темата
Според бившия земеделски министър напускането на Георги Марков не е изненада.
 
„Добре е да се направи анализ на ситуацията. Очакваше се това. Има голямо напрежение в парламентарната група. Излизат хора от общински структури, но още не се беше осмелил депутат да напусне“, коментира той.

Найденов увери, че той лично, а и неговите съпартийци от  БАСТА, които са отцепници от ГЕРБ, са говорили с немалко депутати на Борисов, които са заявили недоволство от ръководството на групата.

Той дори не изключва възможността напуснали народните представители от ГЕРБ да си направят своя парламентарна група, но това зависи колко време още ще изкара 42-то Народно събрание.

„И така ще могат да реализират свои намерения, което сега е невъзможно”, заяви Найденов.
 
„Смениха Искра Фидосова с хора, които може да са по-красиви, но не и по-умни”, коментира той. Според него Цвета Караянчева е една от тези, които са заели мястото на Фидосова.

По думите му именно тези хора дават команди и в групата на ГЕРБ не се гласува по съвест.
 
Според Найденов категорично има депутати, които са държани зависими от хората, които са ги вкарали в листите.
 
Той припомни, че напусналият Георги Марков е влязъл в парламента като последен в листата от Велико Търново на мястото на Цветан Цветанов, който пък беше избран на две места – Благоевград и Велико Търново. Тогава Цветанов се отказва от мястото си във Велико Търново и така влиза Георги Марков.
 
„Ако Марков е толкова лош, ръководството на ГЕРБ да обясни защо той е попаднал в листите и защо Цветанов не се отказа от мястото си в Благоевград и там да влезе следващият”, заяви Найденов.

Според него в предизборните листи на ГЕРБ е имало странни неща, автор на които е Цветан Цветанов.  Найденов дори обвини Цветанов, че е организирал цялата предизборна кампания и заради това ГЕРБ загуби изборите, въпреки че е с най-много депутати.
 
„Категорично има страх в ГЕРБ от Цветанов”, допълни бившият министър. „За съжаление не Бойко Борисов ръководи ГЕРБ. Ще продължават да си тръгват хора и това ще е заради Цветанов”, настоя Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Ким Чен Ун - десен

преди 10 години

- Тук чакаме др. Борисов, да дойде за заслужен отдих и признание.Др. Ким Чен Ун е възхитен от забележителния успех на др. Борисов и го приема като най-скъп гост.Според ГАЛЪП:1. Първо място по нещастие в Света - ура ура ура другари! - след Афганистан , Сирия, Сомалия.три поредни години другари 2010, 2011, 2012 !!!2. Първо място в света по смъртност в Света -ура ура ура другари! след - Афганистан , Сирия, Сомалия.3. Първо место по корупция в Европа - ура ура ура другари! след - Албания.

25

arhar

преди 10 години

Доган и Д. Пеевски са покровители на Пешо сумиста , Златко баретата и Маргините.Станишко е покровител на Трактора и Маргините / чрез Цвятко Цветков /.Сестра Галева и кукловодите на ДС от кръга ' монтерей ' Л. Гоцев, В. Вълков и Бр. Аспарухов са покровители на братя Галеви .Защо някои от изброените по - горе лица още са в парламента, а не са с повдигнати обвинения ?Корумпираният Миро наденицата е близък до Доган и Д. Пеевски ... Защо и той не е с повдигнато обвинение ?

24

Анонимен

преди 10 години

До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Само да ти обясня, че от назначенията на ГЕРБ в МВР останаха само 2 човека в цяла българия на ръководни постове на дирекции.. едната е Добрич, другата не знам къде беше... Така, че по голяма чистка от тая на БСП не бях виждал, защото махат хора не само на ГЕРБ ами и много кадърни хора управлявали с години преди ГЕРБ!!! А за ДПС... квото и да кажа е излишно!! ВЪН БСП ВЪН ДПС ВЪН ГЕРБ ВЪН АТАКА... махаите се всички и сами можем да се погубим, нямаме нужда от ВАС

fallback