Георги Марков. Снимка: ГЕРБ
fallback

Първият депутат от ГЕРБ, който напуска сам парламентарната група на ГЕРБ, е Георги Марков.

Вчера в 10 ч. той оставил молбата си на бюрото на парламентарния шеф Михаил Миков, съобщи "Преса".

Днес документът ще бъде депозиран в деловодството, а за него ще бъде съобщено още в началото на извънредното заседание от 11 часа. До 17,30 ч. вчера Бойко Борисов не беше уведомен за решението, защото според Марков „не си вдигал телефона“. Не успял да осъществи връзка и със заместника му Цветан Цветанов, който пък е в Брюксел.

Групата на ГЕРБ вече ще наброява 96 депутати, защото Георги Марков остава независим.

Той отрече да е купен от управляващите. Според него обаче, ако остане същият стил на ръководство в ГЕРБ, партията може да загуби и други свои депутати. Недоволството е предимно при тези, които влязоха за първи път тази година.

Решението си да напусне групата Георги Марков взел през уикенда. Той бил разочарован от реакцията и подмятанията на свои колеги след интервюто му в „Преса“, в което чистосърдечно обясни защо е бил в Букурещ и е седял на една маса с премиера Пламен Орешарски по време на срещата му с българската общност там.

Марков обясни, че Орешарски е направил повече за българите в чужбина за разлика от Борисов и предшествениците му. Освен това договорил още 1 млн. лв. в бюджета на свищовската академия.

Тогава той заяви, че не е уведомил предварително Борисов за пътуването си. На следващия ден Борисов го извикал в Банкя, но не му е повишил тон. Напротив, обяснил му, че и той е сядал на една маса с Орешарски в Брюксел, защото сега той е премиерът. Депутати от ГЕРБ вчера уверяваха, че групата им остава единна. Неофициално обаче се твърди, че между 4 и 10 депутати от ГЕРБ са с нагласата също да станат независими, ако се окаже, че този парламент ще има по-дълъг хоризонт. Лидерът Борисов все уверявал хората си, че скоро ще има предсрочни избори и това ги възпирало.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

131

стават такива работи

преди 10 години

На предишните 2009 избори мой съученик се кандидатира от ГЕРБ и на първото заседание на общината премина към групата на БСП. Просто винаги е имало нагаждачи които се ориентират по вятъра. Такива хора пораждат отвръщение по-скоро със собствената си гнусота.

130

Алооу!

преди 10 години

Господинчо, при сегашната избирателна система не можеш да си независим! Ти си избран от листата на ГЕРБ и хората са гласували за партията! А ти си попаднал в парламента, защото си бил на предно място в листите на партията! Правилното е, щом не искаш да си от ГЕРБ да напуснеш НС и на твое място да дойде следващия от листата! Независим?! Ха ха! Ако си избран мажоритарно, тогава може да кажеш че си независим! Тарикати! Сребролюбци! Всички депутати сте само едни интересчии! Нещастници!

129

Божо

преди 10 години

Очаква се атака да започне гражданска война срещу дупетата марков :(( Не ви ли е гнус от управление , което зависи от неща като сидеров и марков ?????????????????????? Няма ли свестни хора в БЪЛГАРСКОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ !!!!!!!???????????

fallback