Антония Първанова. Снимка: архив, БулФото

НДСВ се обяви за избори 2 в 1 - за нов парламент заедно с европейските избори догодина. Трябва да се смени моделът на управление, заяви председателят на партията Антония Първанова. По думите й държавата има нужда от спокойствие и конструктивно управление, от единство за определени каузи и приоритети. Днес има необходимост от налагане на модела на обществената справедливост, заяви тя.

По думите на Първанова рано или късно това правителство ще си отиде и трябва да си отиде. Тя посочи, че ако изборите бъдат 2 в 1, ще се спести финансов ресурс както за държавата, така и за политическите партии.

Обществото ни е разделено, протестиращите имат право, управляващите не ги чуват, рано или късно те ще си отидат, но доверието в институциите е силно разклатено и негативният ефект може да бъде дългосрочен, така Първанова обобщи ситуацията днес в страната ни.

Не виждам здрав разум в това предсрочните избори да се отлагат за септември догодина, каза още Първанова и добави, че тогава ще текат обсъжданията на новата финансова рамка на страната за 2015 г. Ако целта е да се излъчи еврокомисар от БСП, то парламентарните избори може да са през септември, прогнозира тя.

НДСВ представи днес нова платформа „Национално единство за обществена справедливост”. Платформата е отворена както към гражданските организации и гражданите, така и към партиите, които се определят като демократични, разумни, национално отговорни и проевропейски.

Документът ще бъде обогатен и разширен с нови предложения, основани на българските и европейските демократични ценности. Важното е заедно да спрем корупцията, задкулисието и политическата демаготия, каза председателят на НДСВ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase