Камелия Лозанова. Снимка: Агенция по заетостта
fallback

Камелия Лозанова не е официално освободена от поста си на директор на Агенция по заетостта. Това стана ясно от думите й днес, след като по-рано се появи информация, че ще бъде уволнена заради проблеми в звеното и критики от Брюксел.

"Премиерът не постави пред мен въпроса за моето оттегляне", заяви Лозанова.

Двамата са имали среща, но по думите на директора на агенцията министър-председателят Пламен Орешарски е наясно, че в писмата се съдържат само съмнения, а не става дума за свързани с нея нарушения.

"Досега си върших работата, ще си я върша, докато не стане ясно, че ние работим по ред, закон и морал", заяви тя.

Oще по темата
Според нея има оклеветяване на една работеща институция. "В момента си защитавам честта", заяви Лозанова.

Шефката на Агенцията по заетостта беше доста емоционална при изявлението си. На няколко пъти се налагаше да спира, за да се поуспокоява и така да продължава.

Лозанова обаче беше категорична, че звеното работи прекрасно и не бива да бъде обругавано. По думите й, откакто тя е начело на агенцията, тя е станала работеща и успешна.

"Когато станах изпълнителен директор на агенцията, я заварих с нула процента верифицирани средства по оперативните програми", разказа Лозанова и допълни, че в момента България е на първо място по усвоени средства от Европейския социален фонд.

По думите й за двете години начело на агенцията се е прекратило забавянето на плащания към доставчиците на обучение и е създадена добре работеща дирекция "Правна".

Самата Лозанова намекна, че сигналите за начина на работа на Агенцията по заетостта идват от България.

"Преди една година създадохме анекс към доставчиците на обучения за по-ясна регламентация на правата и задълженията на агенцията и на доставчиците. До момента за неизпълнение на задълженията от страна на доставчиците на обучения има 21 прекратени договора", заяви тя и допълни, че преди тя да стъпи в длъжност не е имало подобна практика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Пепи

преди 10 години

dali otgore 6te e Lozanova ili Draganova vse taia, i vse 6te se nameri v tazi bedna darjava koi da raboti za jalti stotinki :) I da protestirame denono6tno - ni6to nama da promenim Niama nadejda

15

Митко

преди 10 години

тя на никого не е дала работа щото и без нея пак си имаше агенция доколкото зная.........а работещите към агенцията по заетостта си имаха нормално работно време ..................

14

Kalina

преди 10 години

TROSHICHKATA e bila che Vi e dala izobshto rabota. Vsichki iskame da ne rabotim, no puk da ni plashtat. I estestveno kato edni bulgari da sme nedovolni i neblagodarni. Tipichno ;)

fallback