На старта на предизборната кампания от "Възраждане" са категорични, че няма да участват в договорки, които противоречат на политиките, заради които са влезли в политиката.

"Ние сме предвидими, защото сме твърди в това, което предварително заявяваме за нашата подкрепа. В нито един от разговорите не сме отстъпили от позициите си. Те не са условия на "Възраждане", а са условия, заради които ние сме в политиката", заяви депутатът от "Възраждане" Цончо Ганев в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че други партии са се кълняли пред избирателите си, че няма да правят коалиции в ГЕРБ или ДПС, или ПП-ДБ, но са го правили.

От Възраждане" продължават да настояват за референдуми по основните точки, по които не могат да намерят съгласие в парламента.

В ефира на Bulgaria ON AIR той заяви, че партията му няма да влезе в договорки заради постове: "Ние отказваме да влезем в договорки, на разговорите за правителство ни се предлагат постове, регулатори срещу това да сложим кръст на нашите обещания към избирателите".

По думите на депутата само по времето на Бойко Рашков като вътрешен министър е имало истинска борба с купения вот на изборите.

"Трябваше да стане скандала в парламента, за да дойде вътрешният министър. Оказа се, че нито има преписки, нито дознатели, които да работят. Когато е имало спиране на купуването на гласове, на този етап вече е имало десетки разследвания. Рашков спря ГЕРБ и ДПС, в момента имаме вътрешен министър, който като Калин Стоянов може да го видим след време да е в листите на ДПС като водач, защото той обслужва директно Пеевски и Борисов", изрази позицията си представителят на "Възраждане".

По думите на депутата всичките полицаи знаят кои са дилърите на гласове, но "трябва да им се развържат ръцете и да вземат мерки".

"Никой друг след Рашков не смее да го направи, ще имаме колосален купен вот", прогнозира Ганев.

Той посочи, че партията е сезирала МВР заради подозрение за злоупотреби около Паметника на Съветската армия.

"37 000 лв. на месец струва само скелето около останките, 10 000 лв. даваме за охрана на паметника, което е останало от него, с камери е охраната. По наша заявка за скеле получихме оферта за 7 000 лв., а двама пенсионери могат да се въртят за 4 000 лв. да го пазят. Това е колосална кражба, няколко милиона някой ще открадне", подозира Ганев от "Възраждане".

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase